Δύο στρατιώτες πτυχιούχοι πληροφορικής στην Κάσο

Δύο στρατιώτες που είναι πτυχιούχοι Πληροφορικής, έφθασαν την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 στην Κάσο, προκειμένου να προετοιμάσουν μαθητές για πανεπιστημιακές εξετάσεις στο παραπάνω αντικείμενο, ύστερα από ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η έλλειψη προετοιμασίας μαθητή που ήθελε να δώσει εξετάσεις σε σχολή Πληροφορικής λόγω απουσίας καθηγητή είχε επισημανθεί στη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί τα Χριστούγεννα, με αίτημα να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, και είχε δοθεί η υπόσχεση ότι θα βρεθεί λύση.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επικοινώνησε με την κάτοικο που ενημέρωσε για το θέμα τον κ. Πρωθυπουργό στην Κάσο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του. Μίλησε επίσης με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Παπαδομαρκάκη ώστε να εξεταστούν οι δυνατότητες αντιμετώπισης του ζητήματος.

Με την άφιξη των στρατιωτών θητείας που είναι πτυχιούχοι Πληροφορικής, ζητήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας να τοποθετηθεί καθηγητής Πληροφορικής στο ακριτικό νησί, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα σε μόνιμη βάση.