Στο εδώλιο 56χρονος για την κακοποίηση των σκυλιών του

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων θα καθίσει την προσεχή Τρίτη, 56χρονος από τη Λίνδο που κατηγορείται για κακοποίηση των πέντε σκυλιών του.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που άσκησε ο 56χρονος κατά της απόφασης που έλαβε τον Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου πριν από τρία χρόνια, με την οποία και είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή, ενώ του είχε επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Τα σκυλιά είχαν βρεθεί σε περιφραγμένο χώρο κοντά σε σπηλιά στη Λίνδο πριν από τρία χρόνια από τα μέλη του σωματείου «paws & claws animal rescue Rhodes», τα οποία και ενημερώθηκαν από τουρίστα που έκανε βόλτα στην περιοχή.

Όταν μετέβησαν στο σημείο βρήκαν τα πέντε σκυλιά δεμένα και νεκρά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 56χρονος το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2014 έως το Δεκέμβριο του 2015 κακοποιούσε τα πέντε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς ιδιοκτησίας του, τα οποία είχε δέσει με αλυσίδες και ήταν νεκρά πάνω από σπηλιά στην περιοχή Πεύκων της Λίνδου, ενώ στην περιοχή κάτω από τη σπηλιά, υπήρχαν ακαθαρσίες και περιττώματα. 

Η δίκη από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο προσδιορίστηκε να γίνει στις 14 Ιανουαρίου 2020.