Ρόδος: Επιχειρηματίας κατέθεσε πλαστά τιμολόγια - δελτία αποστολής στο δικαστήριο

Πλαστά τιμολόγια-δελτία αποστολής κατέθεσε στο δικαστήριο 47χρονος προκειμένου να καταφέρει να εκδοθεί διαταγή πληρωμής ύψους 480.000 ευρώ σε βάρος εταιρείας, τα οποία θα εισέπραττε η επιχείρησή του.

Πρόκειται για 21 παραστατικά τα οποία ο 47χρονος κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε την 1η Ιουνίου 2009 καταθέτοντάς τα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου ως νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας, μαζί με αίτηση έκδοσης διαταγής πληρωμής σε βάρος άλλης εταιρείας από την οποία και ζητούσε να διαταχθεί να του καταβληθεί (στην εταιρεία του 47χρονου) το χρηματικό ποσό των περίπου 480.000 ευρώ. Μάλιστα με τον τρόπο αυτό ο 47χρονος κατάφερε να του επιδικαστεί το ποσό αυτό καθώς και επιπλέον το ποσό των 4.800 ευρώ για έξοδα και τόκους.

Ο 47χρονος κατηγορείται επίσης ότι εξέδωσε ο ίδιος τα παραστατικά αυτά ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας του και συγκεκριμένα έθεσε δυσανάγνωστη μονογραφή στη θέση του τιμολογίου – δελτίου αποστολής με τη σημείωση «ο παραλαβών», ώστε να φαίνεται ότι ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας από την οποία διεκδικούσε τα χρήματα, είχε υπογράψει τα τιμολόγια – δελτία αποστολής και έτσι η απαίτηση του 47χρονου να αποδεικνύεται και εγγράφως.

Σε βάρος του 47χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για πλαστογραφία και απάτη για τις οποίες  τον Φεβρουάριο του 2015 δικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών για την κάθε πράξη, δηλαδή συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 47χρονος άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στις 16 Ιανουαρίου 2020.