Νιγηριανός θα δικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει 47χρονος αλλοδαπός από τη Νιγηρία κατηγορούμενος για 318 συσκευασίες χασίς και κοκαΐνης τις οποίες φέρεται να κατείχε μαζί με 37χρονο αλλοδαπό από την Γκάνα.

Ο αλλοδαπός από την Γκάνα αν και έχει εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του, δεν έχει εντοπιστεί και θεωρείτα φυγόδικος. Έτσι στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσει μόνο ο 47χρονος Νιγηριανός και μάλιστα για δεύτερη φορά καθώς ήδη έχει κριθεί ένοχος (τον Φεβρουάριο του 2017) και έχει καταδικαστεί (από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Νιγηριανό χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε μετά την έκτιση της ποινή του να απελαθεί ο 47χρονος και να μην έχει δικαίωμα επανεισόδου στη χώρα για δέκα χρόνια. Κατά της απόφασης αυτής ο αλλοδαπός άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί στις 15 Ιανουαρίου 2020 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η «αντίστροφη μέτρηση» για τους δύο αλλοδαπούς ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου 2012 τα ξημερώματα στο Φαληράκι της Ρόδου. Κατά τη διάρκεια στοχευμένων έλεγχων που πραγματοποιούσαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς οι οποίοι μόλις τους αντιλήφθηκαν τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας αποσκευή μέσα στην οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Τριακόσιες τρεις (303) πλαστικές συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 700 γραμμαρίων

• Δεκαπέντε (15) πλαστικές συσκευασίες οι οποίες περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 6 γραμμαρίων.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο αλλοδαπών παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.