Παραγράφηκε η δίωξη πατέρα και γιου για πορνογραφία

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω βρέθηκαν χθες 57χρονος πατέρας και ο 32χρονος γιος του ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

Οι δύο άνδρες δήλωσαν αθώοι για τα όσα τους καταλογίζονταν και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μιχάλη Καντιδενού μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα και έπαυσε εφ’ όρου την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Κατά την ακροαματική διαδικασία απολογούμενος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, ο πατέρας δήλωσε πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση καθώς δεν γνωρίζει από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ αιτιολογώντας τις αρχικές του καταθέσεις όπου είχε εκείνος αναλάβει εξ  ολοκλήρου την ευθύνη της υπόθεσης, ο 57χρονος είπε πως όπως κάθε πατέρας έτσι και αυτός το έκανε προκειμένου να προστατεύσει το γιο του.

Από την πλευρά του ο 32χρονος γιος είπε πως πράγματι είχε κατεβάσει, περισσότερο από περιέργεια εξαιτίας και του νεαρού της ηλικίας του (τότε ήταν 21 ετών) ορισμένα αρχεία- 23 στο σύνολο- χωρίς όμως να γνωρίζει ακριβώς περί τίνος επρόκειτο. Μάλιστα τα αρχεία αυτά ήταν δύσκολο να τα ανοίξει στον υπολογιστή του και απαιτούνταν διαδικασίες όπως αντιγραφή κ.α. Όταν τελικά είδε το περιεχόμενό τους, ο 32χρονος δήλωσε πως ένιωσε απέχθεια και πέταξε τη δισκέτα χωρίς ξανά να ασχοληθεί με αυτά.

Υπενθυμίζεται πως το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία – αναφορά στις εισαγγελικές αρχές της περιοχής μας από την οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Άμεσα ο τότε Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου παρήγγειλε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης την οποία και είχε αναλάβει προσωπικά η τότε Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Ευαγγελία Σπυριδωνίδου. Στο πλαίσιο αυτής, την Παρασκευή 15 Μαΐου 2009 το πρωί διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι των δύο ανδρών στη Λάρδο όπου και είχαν βρεθεί αρκετά CD-ROM και DVD πορνογραφίας και παιδικής πορνογραφίας, φωτογραφίες με ίδιο περιεχόμενο διάφορα πιστόλια, φωτοβολίδες, μαχαίρια κ.α.

Ειδικότερα, είχαν βρεθεί και κατασχέθηκαν:
- Ένα πιστόλι κρότου διαμ. 9 mm μαζί με το γεμιστήρα του και 8 φυσίγγια διαμ. 9 mm
- Ένα αεροβόλο πιστόλι ισπανικής προέλευσης με 8 αμπούλες αερίου, 5 συσκευασίες βολίδων αεροβόλου που περιείχαν συνολικά 900 βολίδες.  Επίσης, τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν βολίδες τύπου βέλους 24 τεμαχίων η καθεμία.
- Μία εκπαιδευτική οβίδα πολεμικού τυφεκίου Μ- 16
- Τέσσερα ξίφη και 3 μαχαίρια
- 102 κροτίδες και 5 πυροτεχνήματα
- 2 κεντρικές μονάδες επιτραπέζιου Η/Υ
- Δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές

- Ένα dvd player με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο
- Ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο
- Ένα i- POD
- Έξι μονάδες USB
- Μεγάλος αριθμός ψηφιακών μέσων αποθήκευσης (DVD/ CD-ROM) πορνογραφίας και παιδικής πορνογραφίας
- Φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Όλοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στάλθηκαν στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για περαιτέρω διερεύνηση προκειμένου να εξακριβωθεί αν το πορνογραφικό υλικό το οποίο ήταν αποθηκευμένο στους σκληρούς δίσκους είχε διακινηθεί και σε άλλους.

Σημειώνεται πως πατέρας και γιος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Ρόδου όπου μετά την απολογία τους είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι για να αφεθούν ελεύθεροι με διάταξη του ανακριτή τον Φεβρουάριο του 2010, οπότε και τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και η καταβολή εγγύησης ποσού 1000 ευρώ, έκαστος.