Μετατράπηκε σε πλημμέλημα η κατηγορία για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια

Έπαυσε εφ’ όρου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος 50χρονου, που κατηγορούνταν για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή αλλά και με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας για μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αποδέχτηκε την έφεση και έπαυσε οριστικά την Ποινική Δίωξη λόγω παραγραφής, σύμφωνα και με το νέο ποινικό κώδικα (καθώς εφόσον κατέστη πλημμέλημα παραγράφεται).

Η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2019 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω. Ο 50χρονος βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση στην οποία ο παθών δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και από πρόσωπο που συνοικεί με τον ανήλικο καθώς και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση.

Οι πράξεις αυτές φέρονται να αφορούσαν δύο ανήλικες κοπέλες, ωστόσο το πρωτόδικο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή, απάλλαξε τον 50χρονο από την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση που αφορούσε τη δεύτερη ανήλικη και τον έκρινε ένοχο, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, μόνο για την πρώτη κατηγορία για την οποία και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 50χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος και η έφεσή του αυτή, προσδιορίστηκε και εκδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, οπότε και έπαυσε η ποινική του δίωξη εφ’ όρου.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση αυτή, είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του 50χρονου ο οποίος εντοπίστηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2016, συνελήφθη και εν συνεχεία οδηγήθηκε στη φυλακή από όπου και αποφυλακίστηκε στη συνέχεια, μετά από προσφυγή που κατέθεσε ο συνήγορός του κ. Στέλιος Αλεξανδρής. Ο ίδιος όχι μόνο αρνείται τις κατηγορίες αλλά έχει ήδη καταθέσει από τον Απρίλιο του 2017 αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την οποία διεκδικεί το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ από τις οικογένειες των δύο ανήλικων κοριτσιών οι οποίες τον έχουν καταγγείλει για τις ασελγείς πράξεις.

Ο 50χρονος διεκδικεί το ποσό αυτό ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη για τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες – όπως ο ίδιος αναφέρει- έχουν γίνει σε βάρος του. Ο 50χρονος Ροδίτης ανέφερε,  σύμφωνα με πληροφορίες,  στην αγωγή του, πως οι καταγγελίες που έκαναν οι δύο ανήλικες είναι ανυπόστατες και εξαιτίας αυτών αφενός βρέθηκε στη φυλακή και αφετέρου έχει χάσει το κύρος και την αξιοπρέπειά του όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά και στην οικογένειά του.

Ο ίδιος τόνιζε πως οι καταγγελίες έγιναν μετά τις απειλές που είχε δεχτεί από τη μητέρα της μίας ανήλικης με την οποία είχε σχέση και ήταν και αρραβωνιασμένος για περίπου τρία χρόνια, η οποία του είχε δηλώσει πως «θα του καταστρέψει τη ζωή».
Ο 50χρονος ανέφερε επίσης πως ουδέποτε έχει συμβεί το παραμικρό από αυτά που του καταλογίζουν τα δύο ανήλικα κορίτσια και παρέθετε στοιχεία και γεγονότα για τον ισχυρισμό του αυτό.