Κώστας Πάττας: «Η διαιτησία  έπαιξε ρόλο»

Την άποψη ότι οι διαιτητής Αλέκος Σπάρταλης εφάρμοσε το γράμμα του νόμου σε βάρος της δικής του ομάδας, εξέφρασε με δηλώσεις του στην «Αθλητική Ροδιακή» ο προπονητής του Ηρακλή Μαριτσών Κώστας Πάττας αναφερόμενος στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΑΕΡΑ και τη βαριά ήττα με 4 – 1.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός της ομάδας των Μαριτσών τόνισε τα ακόλουθα:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν έχω κανένα παράπονο από τον ΑΕΡΑ και ειδικά από τον προπονητή Ανδρέα Σταύρου.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήμασταν καλύτεροι.
Πληρώσαμε δυο καθοριστικά λάθη στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΑΕΡΑ ήταν καλύτερος ενώ από κάποιο σημείο και μετά δεν παίχθηκε καθόλου ποδόσφαιρο λόγω των διαιτητικών αποφάσεων.
Θεωρώ ότι ο διαιτητής έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Στο 0 – 1 έγινε πέναλτι υπέρ μας και αποβολή τα οποία δεν δόθηκαν.

Επίσης, ίδιες περιπτώσεις που δικοί μας παίκτες είδαν κίτρινες κάρτες δεν τιμωρήθηκαν αντίστοιχα σε παίκτες του αντιπάλου.  
Η αποβολή του Ρούσσου ήταν δίκαιη αλλά μπορώ να πω ότι την κέρδισε ο Ρούσσος με την εμπειρία του.

Και οι άλλες δυο κόκκινες κάρτες ήταν σωστές σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Δεν μπορώ να πω κάτι. Δεν έγινε το ίδιο όμως και για τους γηπεδούχους. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αλλαγή του Ρούσσου περίπου στο 80’ όπου όλο το γήπεδο γελούσε. Γελούσε επειδή έπρεπε να είχε αποβληθεί νωρίτερα αλλά δεν έγινε».

Σε ερώτηση για το αν αυτή η ήττα θα επηρεάσει την ομάδα του ενόψει της συνέχειας.
Απάντησε ως εξής: «Όχι δεν θα μας επηρεάσει. Δεν το πιστεύω.  Υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος μπροστά και θα έρθουν και άλλα δύσκολα παιχνίδια.  Γίνεται ένα ωραίο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.  

Όπως έχω πει ξανά, θα το πάρει αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Το θέμα όμως είναι να πληρώνουμε τα δικά μας λάθη και όχι …των άλλων».