Νέα μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου

Θέμα ημερών είναι η εφαρμογή των νέων μέτρων ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου.

Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς και έχουν ολοκληρώσει στο μεγαλύτερο μέρος τις εργασίες τους, ενώ χθες τοποθετήθηκε και η μαγνητική πύλη, στην κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου, από όπου και θα εισέρχονται πλέον δικαστικοί υπάλληλοι, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι, διάδικοι αλλά και άλλοι που για οποιονδήποτε λόγο θα θελήσουν να επισκεφθούν το Δικαστικό Μέγαρο.

Όπως είναι γνωστό, ήδη από το προηγούμενο διάστημα έχει τοποθετηθεί σύστημα κλειστού κυκλώματος βιντεοκαμερών εντός, εκτός και περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου, καθώς και οι υποδομές για τις μαγνητικές κάρτες με τις οποίες θα ανοίγουν οι πλάγιες είσοδοι από την οδό Εθνάρχου Μακαρίου αλλά και σε γραφεία των υπηρεσιών τα οποία έχουν επιλεγεί από τους προϊσταμένους.

Χθες τοποθετήθηκε και η μαγνητική πύλη (η οποία ως μαγνητική, ουδεμία σχέση έχει με ραδιενέργεια), από την οποία θα περνούν όσοι θέλουν να εισέρχονται εντός του δικαστικού κτηρίου.

Η πίσω πόρτα επί της οδού Εθνάρχουν Μακαρίου θα παραμένει κλειστή και θα χρησιμοποιείται μόνο από τους έχοντες μαγνητικές κάρτες εισόδου.

Όπως έχει δημοσιεύσει η «Ροδιακή», μετά από αίτημα της Προέδρου Εφετών Δωδεκανήσου κας. Θωμαΐτσας Πατρώνας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε το «πράσινο φως» για την τοποθέτηση όλων των απαραίτητων ηλεκτρονικών συστημάτων που θα επιφέρουν επιπλέον ασφάλεια στο κτήριο αλλά και τον έλεγχο σε όσους διέρχονται σε αυτό, ικανοποιώντας έτσι ένα χρόνιο αίτημα εργαζομένων, διαδίκων αλλά και δικαστικών λειτουργών.

Όλα τα συστήματα θα ελέγχονται είτε από αστυνομικούς είτε από προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας.