Πλαστό δίπλωμα οδήγησης είχε στην κατοχή του 54χρονος

Πλαστό δίπλωμα οδήγησης είχε στην κατοχή του 54χρονος

Πλαστό δίπλωμα οδήγησης είχε στην κατοχή του 54χρονος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1807 ΦΟΡΕΣ

Θα δικαστεί σήμερα στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει σήμερα 54χρονος, κατηγορούμενος για ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης!

Η σύλληψη του κατηγορούμενου αλλά και ενός ζευγαριού (μίας 55χρονης και ενός 55χρονου) είχε γίνει το Πάσχα του 2014 και στην κατοχή τους εκτός από το πλαστό δίπλωμα είχαν εντοπιστεί και διάφορες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη και τον Απρίλιο του 2018 δικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου αθωώθηκαν όλοι για τα ναρκωτικά και κρίθηκε ένοχος μόνο ο 54χρονος για το πλαστό δίπλωμα και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής ο 54χρονος άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί σήμερα από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η σύλληψη των τριών εμπλεκομένων έγινε τη Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αποθήκευση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και σε βαθμό πλημμελήματος για προμήθεια και κατοχή προς ιδία χρήση καθώς και πλαστογραφία από κοινού.

Πιο συγκεκριμένα, για τους τρεις συλληφθέντες όλα ξεκίνησαν όταν τη Μ. Παρασκευή το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν να περιφέρεται πεζός έξω από το λιμάνι της Ακαντιάς ο 55χρονος. Σε έλεγχο που του έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν να κατέχει μία πλαστή κάρτα – άδεια οδήγησης η οποία έφερε τα στοιχεία του 54χρονου καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα με τέσσερις κάρτες sim, δύο εκ των οποίων ήταν αχρησιμοποίητες.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης εντοπίσθηκε ο 54χρονος και ακολούθησε έρευνα στις κατοικίες τους, όπου παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

Στην κατοικία του 55χρονου και της 55χρονης
• Έξι (6) αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν σπόρια και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 223 γραμμαρίων, τα οποία κατείχαν από κοινού
• Μια (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• Τρία (3) κινητά τηλέφωνα και επτά (7) κάρτες sim
Στην κατοικία του 54χρονου
• Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
• Μια (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο μια (1) κάρτα sim.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος άσκησε τις διώξεις σε βάρος τους και τους παρέπεμψε στον ανακριτή όπου και οι τρεις έδωσαν εξηγήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται αρνούμενοι τις κατηγορίες.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων