Μαθητές του Λυκείου Αφάντου στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας

Μαθητές του Λυκείου Αφάντου στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας

Μαθητές του Λυκείου Αφάντου στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 390 ΦΟΡΕΣ

Αντιπροσωπεία είκοσι μαθητών/ τριών του Γενικού Λυκείου Αφάντου επισκέφθηκε το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Ρόδου στις 23 Δεκεμβρίου 2019 μετά το πέρας της Θείας Κοινωνίας των μαθητών στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος «Η Έννοια του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης στη Σχολική Κοινότητα».

Στόχος ήταν οι μαθητές να αλληλεπιδράσουν με τα παιδιά που φιλοξενούνται στην εν λόγω δομή πρόνοιας και να μοιραστούν όμορφα συναισθήματα και εμπειρίες. Συνομίλησαν με τους υπεύθυνους της δομής και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τα θέματα της παιδικής μέριμνας.

Επιπρόσθετα στα παιδιά προσφέρθηκαν δώρα που αγοράστηκαν από χρήματα που προσέφερε εθελοντικά το σύνολο της μαθητικής κοινότητας και χρήματα που συλλέχθηκαν μετά από τα κάλαντα που είπε ομάδα μαθητών/τριών στην τοπική κοινότητα Αφάντου. Συνολικά αγοράστηκαν παιχνίδια αξίας 530 ευρώ. Τα παιδιά στα κάλαντα συνόδεψε ο εκπαιδευτικός κ. Δημήτρης Γεωργιλάς, ενώ κατά την επίσκεψή τους στο ίδρυμα η εκπαιδευτικός Αικατερίνη Διακίδη-Κώστα.

Επίσης οι μαθητές/τριες συμμετείχαν εθελοντικά στη δράση “Make A Wish” για δεύτερη συνεχή χρονιά όπου μοιράστηκαν 250 αστέρια ευχών με το σύνθημα «Μοιράσου τη θεραπευτική δύναμη μιας ευχής». Τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για το “Make A Wish”, έγραψαν τις δικές τους ευχές για τα άρρωστα παιδιά και στόλισαν το δέντρο του “Make A Wish” στο σχολείο μας.

Με αυτό τον τρόπο ενισχύσαμε το πρόγραμμα με το ποσό των 500 euro. Το “Make A Wish” εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία.

Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. https://makeawish.gr/
Τις δράσεις αυτές στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων Εθελοντισμός-Αλληλεγγύη του Γενικού Λυκείου Αφάντου συντόνισε και υλοποίησε σε συνεργασία με τους μαθητές/τριες η εκπαιδευτικός Αικατερίνη Διακίδη-Κώστα καθηγήτρια Βιολογίας της Σχολικής Μονάδας.

Αρωγός στην όλη προσπάθεια υπήρξε ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας κ. Βενέτιος Θωμίδης καθώς επίσης το σύνολο των εκπαιδευτικών της Σχολικής Μονάδας.

Διαβάστε ακόμη

Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Παραδεισίου έβαψαν πασχαλινά αυγά για τη Δομή Συσσιτίου του δήμου

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»