Η γνώση των κανονισμών διαιτησίας είναι …ζωτικής σημασίας για όλους…

Η γνώση των κανονισμών διαιτησίας είναι …ζωτικής σημασίας για όλους…

Η γνώση των κανονισμών διαιτησίας είναι …ζωτικής σημασίας για όλους…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 120 ΦΟΡΕΣ

Στη χώρα που ζούμε είναι γνωστό πως υπάρχουν πάρα πολλοί …προπονητές αλλά και διαιτητές της εξέδρας. Είναι οι άνθρωποι που πηγαίνουν κάθε εβδομάδα στο γήπεδο για να εκφέρουν άποψη και να κάνουν βαρύγδουπη κριτική.

Πόσοι όμως από αυτούς είναι πραγματικοί γνώστες των κανονισμών της διαιτησίας ή έχουν ιδέα από το πώς λειτουργεί ένας προπονητής σε πραγματικές συνθήκες αγώνα; Το ερώτημα προφανέστατα και είναι ρητορικό, δεδομένου ότι η απάντηση στους περισσότερους από εσάς που διαβάζετε αυτές τις σειρές είναι γνωστή.

Η κατάσταση πολλές φορές μπορεί να χαρακτηριστεί τραγική γιατί πολλές φορές δημιουργούνται εντάσεις (κυρίως σε διαιτητικές αποφάσεις) άνευ λόγου. Σε αρκετές των περιπτώσεων αυτοί που …ξεφεύγουν και ξεσηκώνουν και τους υπόλοιπους, όχι απλά δεν έχουν την παραμικρή ιδέα αλλά είναι και αυτό που λέμε και, με το συμπάθιο …βαθιά νυχτωμένοι.

Με αφορμή τη συμμετοχή των Πανθήρων στο σεμινάριο της διαιτησίας που έγινε προχθές το βράδυ στα γραφεία του Συνδέσμου, θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό να αναφέρουμε το πόσο εποικοδομητικό ήταν για όλους όσοι συμμετείχαν.

Όχι μόνο για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά και για τους συνοδούς και τους προπονητές. Μια ανταλλαγή απόψεων με τους ανθρώπους που έδωσαν το «παρών», θα τους οδηγήσει όλους σε πολύ σημαντικά συμπεράσματα καθώς η ανάλυση των κανονισμών τούς έκαναν να δουν το ποδόσφαιρο από μια άλλη οπτική γωνία, εντελώς διαφορετική από την …πεπατημένη.

Είναι η οπτική γωνία που δίδεται απλόχερα σε αυτούς που έρχονται σε επαφή σε πρώτο πλάνο που λέμε με τους κανονισμούς και το πνεύμα της διαιτησίας. Αυτά τα σεμινάρια, όχι απλώς είναι πολύ σημαντικά για όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Είναι πολύτιμα και άκρως απαραίτητα. Κατά κάποιον τρόπο είναι «υποχρεωτικά» και καλά θα κάνουν όλες οι ομάδες να μπουν στη συγκεκριμένη διαδικασία καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουν να κερδίσουν πάρα πολλά πράγματα.

Δραγάτης Δημήτρης

Διαβάστε ακόμη

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα