Να γίνονται συνεχείς έλεγχοι στη Ρόδο για την προστασία του περιβάλλοντος

Να γίνονται συνεχείς έλεγχοι στη Ρόδο για την προστασία του περιβάλλοντος

Να γίνονται συνεχείς έλεγχοι στη Ρόδο για την προστασία του περιβάλλοντος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 690 ΦΟΡΕΣ

Υπέρ του συνεχούς ελέγχου και της επιβολής προστίμων σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον τάχθηκε ο πρόεδρος του συνδέσμου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης Κώστας Στυλιανού, με αφορμή τις καταγγελίες που έγιναν από τον αντιδήμαρχο Λινδίων και Νότιας Ρόδου Νίκο Καραμαρίτη.

Μάλιστα ζήτησε την παρέμβαση των αρμοδίων καθώς, όπως είπε, η ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών και μπαζών σε δάση και ποτάμια, θα έχει ως αποτέλεσμα η Ρόδος να μετατραπεί σε μερικά χρόνια σε μία απέραντη χωματερή.
«Είμαστε ενήμεροι εδώ και 18 χρόνια για το θέμα. Το δύσκολο είναι πώς θα μπορέσουμε να συντονιστούμε και να εντοπίσουμε τους παράνομους που κάνουν εναπόθεση σκουπιδιών και μπαζών σε δάση και ποτάμια.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται έργα στη νότια Ρόδο και υπάρχει το φαινόμενο να έχει γίνει η περιοχή μία απέραντη χωματερή. Επανειλημμένως εμείς ως σύλλογος έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, δυστυχώς δε ξέρω γιατί δεν έχει εντοπιστεί κανένας που να κάνει εναπόθεση αδρανών υλικών σε ποτάμια και δάση» δήλωσε ο κ. Στυλιανού και υπογράμμισε ότι στα σημεία όπου γίνονται παράνομες αμμοληψίες, τοποθετούνται στη συνέχεια παρανόμως τα μπάζα με αποτέλεσμα να γνωρίζουν ελάχιστοι πού αυτά καταλήγουν.

«Οι αμμοληψίες ειδικά στη Νότια Ρόδο είναι καθημερινό φαινόμενο, κάτι που σημαίνει ότι ανοίγουμε λάκκους, παίρνουμε το αμμοχάλικο, το πουλάμε και στη συνέχεια παίρνουμε τα μπάζα από κάποιο ξενοδοχείο και αντί να τα πετάξουμε στη χωματερή της Ρόδου ή στους ΧΥΤΑ τα αποθέτουμε στο λάκκο που ανοίξαμε.

Το ερώτημα είναι τι κάνει η πολιτεία γι’ αυτό. Δεν μπορεί ένα ξενοδοχείο με χιλιάδες τόνους μπαζών να μην έχει ούτε ένα έγγραφο στα χέρια του από κάποια αρμόδια αρχή. Σημαίνει ότι τα μπάζα εξαφανίζονται και αυτό δε γίνεται δια… μαγείας αλλά είτε πηγαίνουν στα δάση είτε στα ποτάμια είτε επιχώνονται» πρόσθεσε μιλώντας για το θέμα και ζητώντας από τις αρχές να καθίσουν όλοι μαζί και να δούν πώς μπορούν να πατάξουν την παράνομη μεταφορά και την παράνομη εναπόθεση αδρανών υλικών στο νησί.

«Σε μερικά χρόνια θα είμαστε μία απέραντη χωματερή. Αν δεν επιβληθούν πρόστιμα και δεν ξηλωθούν πινακίδες και δεν αφαιρεθούν άδειες, δυστυχώς δε θα διορθωθούμε, έχουμε μάθει να παίρνουμε χρήματα αλλά να μην εναποθέτουμε όπου πρέπει τα υλικά» είπε ο κ. Στυλιανού.

Πάντως όπως έκανε γνωστό, πριν από τρία χρόνια είχε ζητήσει από τους συναδέλφους του να υποδείξουν τουλάχιστον πέντε χώρους για μπάζα ώστε να τους δηλώσουν στη συνέχεια στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. «Δεν έγινε ποτέ αυτό που σημαίνει ότι κάποιοι εις βάρος όλων μας τα πετούν όπου θέλουν. Άρα δε φταίμε αν δεν υπάρχει αυστηρή αστυνόμευση. Είναι εφικτό όμως να γίνει κάτι και μπορεί να γίνει» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν