Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών στη Ρόδο για την αύξηση στα εισιτήρια

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του συνδέσμου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης Ρόδου «Ο Κολοσσός» ήταν προγραμματισμένη να γίνει χθες βράδυ, προκειμένου να συζητηθεί η αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν τα πρακτορεία και όσοι εμπλέκονται με το αντικείμενο ώστε να παρθεί απόφαση για το πώς θα αντιδράσουν στην εξέλιξη αυτή.

Όπως δήλωσε χθες στα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του συνδέσμου Κώστας Στυλιανού, η συνάντηση όλων πραγματοποιείται γιατί, όπως δήλωσε, η Blue Star Ferries ανακοίνωσε ότι από 1 Απριλίου θα αυξήσει για μία ακόμα φορά τα κόμιστρα. 

«Τον περασμένο Απρίλιο είχε κάνει μία αύξηση 20 ευρώ ανά φορτηγό να πάει και άλλα 20 ευρώ για να επιστρέψει, δηλαδή συνολικά 40 ευρώ. Σήμερα μαθαίνουμε ότι θα ξαναγίνει μία ακόμα αύξηση με τα ίδια ποσά, συν 6% επί του εισιτηρίου γιατί θα πρέπει να αλλάξει φουγάρα και μηχανές για τους νέους ρίπους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι λογικό και σωστό, αλλά η οδηγία δόθηκε πριν από τέσσερα χρόνια ώστε να αλλάξουν και να βάλουν νέο καύσιμο. γιατί όμως οι Μινωικές Γραμμές το έκαναν χωρίς να αυξήσουν τα κόμιστρα; Δεν θα ανεχτούμε ξανά μία αύξηση που θα πάει στον καταναλωτή, δεν αντέχει η αγορά της Ρόδου νέες αυξήσεις πέρα από το ότι η τιμή στο πετρέλαιο έχει φτάσει στο 1,58 ευρώ» δήλωσε ο κ. Στυλιανού.

Μάλιστα αναρωτήθηκε πώς θα αντεπεξέλθουν οι συνάδελφοί του στις υποχρεώσεις τους και πόσο επιπλέον θα επιβαρυνθεί ο πολίτης αυτού του νησιού αλλά και του κάθε νησιού στο Αιγαίο. 

«Γι’ αυτό συγκαλούμε τη συνεδρίαση ώστε να δούμε τι προτείνουν και οι υπόλοιποι. Η απόφαση που θα πάρουμε είναι ότι εμείς ως σύλλογος δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε την αύξηση. Μάλιστα 26 Φεβρουαρίου θα γίνει μία πανελλαδική συνάντηση στην οποία θα συζητηθεί και η αύξηση των κομίστρων στα πλοία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Ούτε εμείς ούτε και οι συνάδελφοί μας στην υπόλοιπη Ελλάδα θέλουμε να βγαίνουμε στους δρόμους για κινητοποιήσεις, αλλά αν δε σκύψει η πολιτεία στο πρόβλημα και οι εμπλεκόμενοι φορείς, θα είμαστε αναγκασμένοι μετά το Φεβρουάριο να κατέλθουμε σε κινητοποιήσεις» κατέληξε ο πρόεδρος του συνδέσμου.