Θέμα ΕΚΑΒ θέτουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ρόδου

Θέμα ΕΚΑΒ θέτουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ρόδου

Θέμα ΕΚΑΒ θέτουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 487 ΦΟΡΕΣ

Πρόβλημα συνεργασίας υπάρχει μεταξύ του ΕΚΑΒ και των νοσοκομειακών γιατρών. Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή τις καταγγελίες της ΕΙΝΑΠ για απαξιωτικές συμπεριφορές από το ΕΚΑΒ σε βάρος γιατρών.

Στη Ρόδο, όπως εξήγησε μιλώντας στον “Sky Ρόδου” η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Πολύμνια Γαλανού, εντοπίζεται στον τομέα των αεροδιακομιδών αφού οι ιατροί αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τα πόστα τους για να συνοδεύουν ασθενείς κάτι που αποτελεί δουλειά του προσωπικού και των ιατρών του ΕΚΑΒ.

Μάλιστα ο Σύλλογος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου θα προβεί σε καταγγελία στο υπουργείο Υγείας, το ΕΚΑΒ και στο διοικητή του νοσοκομείου κ. Ρουμάνη, όπως είπε η κ. Γαλανού.

«Έχουμε πρόβλημα που αφορά τις αεροδιακομιδές. Μας φέρνουν περιστατικά που χρειάζεται κρεβάτι ΜΕΘ. Προηγείται επικοινωνία για το αν μπορούμε να φιλοξενήσουμε τα περιστατικά. Υπάρχει όμως θέμα γιατί υπάρχει έλλειψη κλινών. Παρά ταύτα γίνεται η μεταφορά και παράδοση σε μας διασωληνωμένων ασθενών. Αυτό είναι κακή ιατρική διαχείριση των περιστατικών. Οι διασωληνωμένοι δεν είναι ασθενείς που μπορούν να κάνουν …τουρ», δήλωσε η κ. Γαλανού.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών αναφέρθηκε στη μεγάλη ταλαιπωρία που ορισμένες φορές υποβάλλονται οι ασθενείς.

«Πετούν το μπαλάκι σε άλλο νοσοκομείο. Εκθέτουν έτσι σε μια μεγάλη ταλαιπωρία τους ασθενείς γιατί αν στη Ρόδο για παράδειγμα δεν υπάρχει κρεβάτι στη ΜΕΘ, τότε γίνεται δεύτερη αεροδιακομιδή σε άλλο νοσοκομείο», είπε η κ. Γαλανού και πρόσθεσε πως επειδή δεν υπάρχει σύμπνοια με το ΕΚΑΒ γίνονται διπλές διακομιδές.

Όλα αυτά, τόνισε, έχουν και κόστος που επιβαρύνει το Δημόσιο.

«Δεν είναι σωστό να φέρνουν περιστατικά όταν το νοσοκομείο απαντά ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει το εκάστοτε περιστατικό. Το ΕΚΑΒ είναι μια άλλη δομή υγείας. Εμείς δεν έχουμε τις προϋποθέσεις και την ασφάλεια να μπαίνουμε σε ασθενοφόρα. Έχει γίνει ατύχημα. Δεν είναι δουλειά των νοσοκομειακών γιατρών να μεταφέρουν τους αρρώστους με τα νοσοκομεία αλλά του ΕΚΑΒ. Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας πρέπει να προσλάβει το ανάλογο προσωπικό», τόνισε η κ. Γαλανού.

Στη Ρόδο οι γιατροί του νοσοκομείου αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο αεροδρόμιο για την παραλαβή των ασθενών, στη στιγμή που αυτό είναι δουλειά του ΕΚΑΒ.
«Αυτά είναι κακές πρακτικές που θα πρέπει να σταματήσουν. Εξυπηρετούμε καταστάσεις αλλά παγιώνεται αυτό και δεν είναι σωστό», είπε η κ. Γαλανού και πρόσθεσε πως η μεταφορά των ασθενών είναι δουλειά του ΕΚΑΒ.

«Έχουμε ετοιμάσει υπόμνημα σε ό,τι αφορά την παθολογική κατάσταση που θα σταλεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το ΕΚΑΒ και το διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου», είπε η κ. Γαλανού.
«Είναι προφανές πλέον πως οι αρμόδιοι του ΕΚΑΒ αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμα υλικά τους γιατρούς των νοσοκομείων, οι οποίοι, λόγω ευσυνειδησίας και αίσθησης του καθήκοντος, δέχονται να αναπληρώνουν τα κενά ιατρικού προσωπικού στο ίδιο το ΕΚΑΒ και να συνοδεύουν βαρέως πάσχοντες στη θέση των γιατρών του ΕΚΑΒ που δεν υπάρχουν», καταγγέλλει η Ένωση και προειδοποιεί τους αρμόδιους του Κέντρου πως «η ακραία αντισυναδελφική συμπεριφορά τους θα καταγγέλλεται από τώρα και στο εξής ως επικίνδυνη για τους ίδιους τους ασθενείς» και απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρέμβει επιτέλους στο πρόβλημα με τις ελλείψεις προσωπικού και στην κακοδιοίκηση στο ΕΚΑΒ, αλλιώς θα είναι ακέραια και δική της η ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην καταγγελία της ΕΙΝΑΠ.

Προχωρά η καταγραφή των αναγκών
Σε ερώτηση σχετικά με την καταγραφή των αναγκών η κ. Γαλανού τόνισε πως προχωράει.
Σύντομα όλα τα στοιχεία θα κατατεθούν στον διοικητή του νοσοκομείου κ. Γρηγόρη Ρουμάνη προκειμένου να υποβάλλει τα αιτήματα για τις προσλήψεις ιατρών.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη