Φυλάκιση δύο χρόνων σε 38χρονο για 15 διαρρήξεις στη Ρόδο

Φυλάκιση δύο χρόνων σε 38χρονο για 15 διαρρήξεις στη Ρόδο

Φυλάκιση δύο χρόνων σε 38χρονο για 15 διαρρήξεις στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 307 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 38χρονος Πολωνός ο οποίος κατηγορούνταν για τη διάπραξη 15 διαρρήξεων σε αυτοκίνητα και επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή στον κατηγορούμενο, ο οποίος πρωτόδικα για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί σε έξι έτη κάθειρξης χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Συνολικά ο 38χρονος κατηγορείται ότι το χρονικό διάστημα από τις 9 έως τις 21 Ιανουαρίου 2016 διέπραξε 12 διαρρήξεις σε αυτοκίνητα, δύο σε επιχειρήσεις και μία σε αποθήκη, στις περιοχές Ανάληψη, Ροδίνι και Δασκάλους στην πόλη της Ρόδου.

Η σύλληψή του έγινε στις 22 Ιανουαρίου 2016 τις πρώτες πρωινές ώρες όταν περιπολούντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν τον αλλοδαπό να περιεργάζεται σταθμευμένο αυτοκίνητο, το οποίο επρόκειτο προφανώς να διαρρήξει. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον 37χρονο Πολωνό και από την προανάκριση και την αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε η δράση του.

Στην κατοχή του 38χρονου αλλά και στο χώρο (στη σπηλιά στην περιοχή των «Δασκάλων») που διέμενε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
• Πλήθος διαρρηκτά-κοπτικά εργαλεία, λουκέτα και φακοί
• Ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές (laptops-tablets) και εξοπλισμός
• Αεροβόλο πιστόλι
• Φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
• Κινητά τηλέφωνα
• Μαχαίρια με λάμες μήκους 20 και 27 εκατοστών
• Πλήθος μικροαντικειμένων – εξαρτημάτων.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Διέρρηξε αυτοκίνητο για να ...κοιμηθεί
Στο εδώλιο όμως του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου βρέθηκε χθες και 31χρονος κατηγορούμενος για κλοπές.

Αν και πρωτόδικα ο 31χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, χθες το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε ένα μήνα φυλάκισης.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, τον 31χρονος τον είχαν συλλάβει στην πόλη της Ρόδου επ’ αυτοφώρω την ώρα που έβγαινε από αυτοκίνητο που μόλις είχε διαρρήξει, τα ξημερώματα της 26ης Ιουνίου 2014 περιπολούντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και τον ακινητοποίησαν.
Στην κατοχή του είχαν βρεθεί και κατασχεθεί, μικρό χρηματικό ποσό, καθώς και ένα διαρρηκτικό εργαλείο.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος λίγο πριν εντοπισθεί, είχε διαρρήξει ένα ψυγείο που βρισκόταν έξω από κατάστημα ψιλικών και επίσης είχε αποπειραθεί να διαρρήξει και ένα εμπορικό κατάστημα.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και απολογούμενος στην ανακρίτρια, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αρνηθεί την κατηγορία της διάρρηξης του αυτοκινήτου και είχε ισχυριστεί ότι το βρήκε ξεκλείδωτο και απλώς μπήκε μέσα για να … κοιμηθεί!

Διαβάστε ακόμη

Στον ανακριτή Τούρκος για διακίνηση μεταναστών

Προφυλακίστηκε 22χρονος που είχε κρύψει κοκαΐνη μέσα σε βάζο

Συνελήφθησαν 24χρονος και 23χρονη στην Ιαλυσό για παράνομη κατασκήνωση σε δημόσιο χώρο

Σύλληψη 69χρονης για κατοχή αρχαιοτήτων στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπή για κατοχή ναρκωτικών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στη Κω

Ελεύθεροι οι ιδιοκτήτες γαϊδουριού για το φίμωτρο που του είχαν βάλει

Καταδικάστηκαν οι δύο νεαροί Σουηδοί που αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν τη σημαία

Στο τέλος του μήνα η απόφαση για τους ιδιοκτήτες μικρού ξενοδοχείου που φιλοξενούσαν μετανάστες