Δύο χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν στα δύο αδέλφια για ληστεία

Στα «μαλακά» έπεσαν χθες δύο αδέλφια που δικάστηκαν χθες για ληστεία στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών στον καθένα με τριετή αναστολή.

Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα πριν από οχτώ χρόνια και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 38χρονος και ο 42χρονος φέρονται να διέπραξαν τη ληστεία στις 15 Δεκεμβρίου 2012.

Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται ότι αφού μετέβησαν στο σπίτι ημεδαπού στην πόλη της Ρόδου, τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα του και στη συνέχεια αφαίρεσαν από το μπουφάν του το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο του 2017 η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος ζήτησε αναβολή της δίκης, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό και έτσι τα δύο αδέλφια καταδικάστηκαν ερήμην σε κάθειρξη 8 ετών έκαστος με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση, η οποία εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Σταύρου Παναγιωτακόπουλου, επέβαλε την ποινή των δύο ετών φυλάκιση σε καθέναν από τους δύο άνδρες, ενώ με την ίδια απόφασή του την ανέστειλε επί τριετία.