Ερωτηματικό παραμένει πώς θα διαμορφωθεί η σεζόν για τη Ρόδο

Ερωτηματικό παραμένει πώς θα διαμορφωθεί η σεζόν για τη Ρόδο

Ερωτηματικό παραμένει πώς θα διαμορφωθεί η σεζόν για τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 468 ΦΟΡΕΣ

Υπάρχουν πάντως θετικά μηνύματα από την έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης

Ερωτηματικό εξακολουθεί να παραμένει το πώς θα διαμορφωθεί η φετινή τουριστική περίοδος στη Ρόδο, αν και δε λείπουν και κάποια θετικά μηνύματα που έρχονται από την έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης στην Ολλανδία.

Στην έκθεση συμμετέχει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ στο οποίο έχει στη διάθεσή της ένα stand, χωρίς όμως να υπάρχει υλικό για τη Ρόδο, κάτι που επεσήμαναν οι τουριστικοί επιχειρηματίες του νησιού μας που βρίσκονται εκεί.

Ειδικότερα, η προχθεσινή μέρα ήταν μέρα για τους επιχειρηματίες ενώ χθες την επισκέφθηκε το κοινό με τους αρμόδιους να καταγράφουν μεγάλο ενδιαφέρον και επισκεψιμότητα.

Αυτό που διαπιστώνουν όλοι είναι ότι γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από τους μεγάλους τουρ οπερέιτορς να πάρουν το μερίδιο της αγοράς που είχε ο Thomas Cook ειδικά από το Βέλγιο, χώρα στην οποία είχε σημαντική παρουσία.

Για το λόγο αυτό διαπιστώνεται μία αύξηση στη ζήτηση σε αρκετούς τουριστικούς πράκτορες με το μερίδιο του λέοντος να παίρνουν η TUI και η Corendon, ενώ σύμφωνα με τις διαπιστώσεις, έχουν δρομολογηθεί περισσότερα αεροπλάνα, όμως όχι τόσα πολλά ώστε να μπορέσουν να καλύψουν πλήρως το κενό.

Άλλωστε δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός διαθέσιμων αεροπλάνων ώστε να υπάρξει ευελιξία από πλευράς τους και για το λόγο αυτό δε μπορεί κανένας να γνωρίζει με ακρίβεια πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Πάντως σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, η αγγλική αγορά καταγράφει μέχρι τώρα αύξηση, η γερμανική πτώση αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα πράγματα θα βελτιωθούν και η σκανδιναβική αγορά επίσης πτώση, η οποία όμως είναι σε υψηλά ποσοστά.

Διαβάστε ακόμη

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη