Έξι χρόνια κάθειρξη για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων

Έξι χρόνια κάθειρξη για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων

Έξι χρόνια κάθειρξη για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 726 ΦΟΡΕΣ

Για την έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση για ανύπαρκτες συναλλαγές ύψους άνω των 500.000 ευρώ, κατηγορείται 61χρονος που καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νικηφόρου Παπανικόλα, με την ίδια απόφαση έκρινε η έφεση του 61χρονου να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη διαχειριστική περίοδο από τον Ιανουάριο έως και το Δεκέμβριο του 2007, ο 61χρονος ως διαχειριστής στην επιχείρηση της κόρης του η οποία εμπορεύονταν ρολόγια και κοσμήματα εξέδωσε επτά εικονικά δελτία αποστολής – τιμολόγια για ανύπαρκτες συναλλαγές στο σύνολό τους που αφορούσαν πωλήσεις εμπορευμάτων. Τα τιμολόγια αυτά «κόπηκαν» στο όνομα της κόρης του, θέτοντας ο 61χρονος κατ’ απομίμηση την υπογραφή της. Τα επτά εικονικά τιμολόγια – δελτία αποστολής ήταν συνολικής αξίας 343.820 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Επίσης, ο 61χρονος κατηγορείται ότι έπραξε το ίδιο και κατά τη διαχειριστική περίοδο από τον Ιανουάριο έως και το Δεκέμβριο του 2008, οπότε και εξέδωσε άλλα οχτώ εικονικά δελτία αποστολής – τιμολόγια για ανύπαρκτες συναλλαγές στο σύνολό τους, που αφορούσαν πωλήσεις εμπορευμάτων συνολικής αξίας 244.850 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ. Και σε αυτές τις περιπτώσεις ο 61χρονος κατηγορείται ότι έθεσε κατ’ απομίμηση την υπογραφή της κόρης του.

Συνολικά και τα 15 εικονικά φορολογικά στοιχεία ήταν αξίας 588.670 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω