Δύο χρόνια με αναστολή σε πρώην τραπεζικό υπάλληλο

Σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 60χρονη πρώην τραπεζικός υπάλληλος η οποία κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση απάτης στο υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το δικαστήριο μετά από αναίρεση που άσκησε στον Άρειο Πάγο η 60χρονη, δια του δικηγόρου της κ. Σάββα Παυλίδη.

Πρωτόδικα, τον Απρίλιο του 2012 για την υπόθεση αυτή, η 60χρονη είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και στη συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2017 από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε φυλάκιση 4 ετών. Ωστόσο μετά την αναίρεση που ασκήθηκε, χθες η 60χρονη κατάφερε να μειώσει στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου την ποινή της σε δύο έτη φυλάκιση με τριετή αναστολή.  Η 60χρονη κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια σε απάτη.

Η υπόθεση αφορά τη δραστηριότητα του τότε διευθυντή (έχει πλέον πεθάνει) της Λαϊκής Τράπεζας στην περιοχή μας, σε προνομιακούς λογαριασμούς πελατών της τράπεζας. Συγκεκριμένα, οι πελάτες έφερναν έγγραφα στα χέρια τους τα οποία ήταν πλαστά και δεν αντιστοιχούσαν σε λογαριασμούς (ρέπος) όπως θα έπρεπε. Η δε συνολική ζημία που φέρεται να υπέστη η τράπεζα ανερχόταν σε 498.402 ευρώ.