Θα αναβαθμιστεί η λαϊκή αγορά του Αγίου Δημητρίου

Στην αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς του Αγίου Δημητρίου, θα προχωρήσει η δημοτική αρχή προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί τόσο για όσους δραστηριοποιούνται εκεί όσο και για τους πολίτες που την επισκέπτονται.

Μάλιστα ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πρωτογενούς Tομέα και Εμπορίου Σάββας Καραταπάνης, στο πλαίσιο δηλώσεών του χθες, έκανε γνωστό ότι ως υπεύθυνος για τις λαϊκές αγορές τις οποίες μάλιστα έχει επισκεφτεί αρκετές φορές, έχει στόχο να δώσει βάρος στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής ειδικά σε αυτήν του Αγίου Δημητρίου.
Αφού εξέφρασε την απογοήτευσή του για την εικόνα που παρουσιάζει ακόμα και σήμερα έκανε γνωστό ότι δεν υπήρχαν τουαλέτες όσο και αν αυτό προκαλεί εντύπωση, κάνοντας λόγο για τριτοκοσμική κατάσταση.

«Έχουμε κάνει επισκέψεις στις λαϊκές αγορές και μάλιστα σε μία από αυτές ήταν και ο δήμαρχος. Είδαμε την κατάσταση που επικρατεί, και ενημερωθήκαμε αναλυτικά. Εκεί που προσπαθούμε να ρίξουμε το βάρος είναι στη βελτίωση των συνθηκών και για τους πολίτες που πηγαίνουν και πρέπει να πω ότι δεν είμαι ακόμα περήφανος για την κατάσταση και για τις συνθήκες υγιεινής.

Έχουμε δώσει βάρος στο να λύσουμε προβλήματα που χρονίζουν σε πρώτη φάση. Η συγκυρία πιστεύω ότι είναι καλή και ότι μπορούμε να προβούμε σε κάποιες λύσεις. Από εκεί και πέρα μένει το όραμα για μία λαϊκή που να ταιριάζει στη Ρόδο. Δεν είναι εικόνα λαϊκής αυτή που υπάρχει, είναι μία τριτοκοσμική κατάσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι στη Ρόδο πρέπει να έχουμε μία λαϊκή όπως και σε άλλες πόλεις ακόμα και της Ελλάδας οι οποίες είναι χώροι επισκέψιμοι για όλη την οικογένεια.
 

Ο κ. Σάββας Καραταπάνης
Ο κ. Σάββας Καραταπάνης


Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την αγορά των Χανίων στην οποία μπορεί να βρει κανείς τα πάντα από οπωροκηπευτικά μέχρι διάφορα πράγματα σε καταστήματα και έτσι τόσο ο Χανιώτης όσο και ο τουρίστας την επισκέπτεται τις Κυριακές κάνοντας τις αγορές του.

«Αυτό μας ταιριάζει και όχι αυτό που έχουμε σήμερα στη Ρόδο. Εγώ αυτό θα ήθελα να γίνει, ξέρω ότι και ο δήμαρχος το θέλει και αυτό θα προσπαθήσουμε. Τώρα έχουμε δώσει βάρος στο να βελτιώσουμε κάποιες συνθήκες υγιεινής και τη λειτουργία της καθημερινότητας όσων εργάζονται εκεί και όσων την επισκέπτονται για να ψωνίσουν» τόνισε ο κ. Καραταπάνης.

Για το κυνοκομείο
Παράλληλα αναφέρθηκε και σε έναν ακόμα τομέα της αρμοδιότητάς του, το κυνοκομείο, λέγοντας ότι το θέμα αυτό είναι τεράστιο και δύσκολο. Μάλιστα,  όπως είπε,  καθημερινά δίνεται αγώνας για την αποκομιδή των σκουπιδιών και για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για την περίθαλψη περισσότερων ζώων, και αυτών που είναι αδέσποτα και γίνονται επιθετικά.
Σύμφωνα με τον κ. Καραταπάνη εντός των ημερών πρόκειται να γίνει μία μικρή επέκταση στο κυνοκομείο ώστε να φιλοξενηθούν κάποια σκυλιά που βρέθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις του και κάποια που βρέθηκαν σε σχολεία για τα οποία ενημέρωσαν οι εκπαιδευτικοί ότι είναι επιθετικά.

Μάλιστα,  όπως είπε,  οι άνθρωποι της φιλοζωικής κάνουν μεγάλο αγώνα, όμως η έλλειψη χώρου είναι το μεγάλο πρόβλημα, κάνοντας γνωστό ότι υπάρχει άδεια λειτουργίας μόνο του κτηνιατρείου που βρίσκεται εκεί και όχι του κυνοκομείου. Προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν οι διαδικασίες για τη νομιμοποίησή του αλλά όχι σε όλο το χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκεί φιλοξενούνται σήμερα γύρω στα 500 ζώα και δυστυχώς ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται. Με την ευκαιρία ο κ. Καραταπάνης εξέφρασε την αγανάκτησή του για τη στάση πολλών συμπατριωτών μας να αφήνουν στους δρόμους τα κατοικίδιά τους τα οποία μετατρέπονται σε αδέσποτα.

«Όσο υπάρχει αυτή η ασυνειδησία από κάποιους πολίτες να παίρνουν σκυλιά και να τα αφήνουν στο δρόμο το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί.  Λυπάμαι που το λέω, αλλά δε νομίζω παρ’ όλο που γίνονται συστηματικά στειρώσεις από τους ανθρώπους της φιλοζωικής και γίνονται υιοθεσίες από ανθρώπους στο εξωτερικό να αλλάξει κάτι. Όσο υπάρχει αυτή η νοοτροπία να τα αφήνουμε στο δρόμο, και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί στείρωση, το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί”.