Ζητείται η επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου

Ζητείται η επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου

Ζητείται η επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 595 ΦΟΡΕΣ

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς κ. Γιάννης Φραγκούλης και η αρχαιολόγος κ. Ξανθή Αργύρη, πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

Η συνάντηση, δεύτερη κατά σειρά, από την ανάληψη των καθηκόντων της κ. Καλογήρου, άρχισε με μια λεπτομερή συζήτηση για την ενάλια αρχαιολογική έρευνα που άρχισε το 2019 στη νήσο Κάσο στο πλαίσιο τριετούς ερευνητικού προγράμματος, από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Ακολούθησε μια συζήτηση σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τους απανταχού Δωδεκανήσιους. Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στα ακόλουθα:
- Υπάρχει ανάγκη για την επέκταση εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου και για τους συμπατριώτες της παροικίας μας, ενέργεια που θα τονώσει τις οικονομικές δραστηριότητες στα νησιά μας, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο
- Για την προοπτική εγκατάστασης συστημάτων αφαλάτωσης ή και βιολογικού καθαρισμού σε νησιά του Αιγαίου, η Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τις λοιπές Ομοσπονδίες του Αιγαίου, προγραμματίζει διημερίδα ενημέρωσης στην Αττική, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

- Ενεργή συμμετοχή των Ομοσπονδιών του Αιγαίου στο τριήμερο συνέδριο του Πάντειου Πανεπιστημίου με θέμα: «Ο ρόλος της κοινωνίας Πολιτών στις κοινωνικές επιχειρήσεις»
- Εκκρεμεί η υλοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης επικουρικών ιατρών και λοιπού προσωπικού στα ΠΠΙ και Κ.Υ., για την οποία δεν χρειάζεται να υπάρχει κενή θέση, αρκεί μια αίτηση προς τη 2η ΥΠΕ και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μικρότερο του ενός μήνα, γίνεται η πρόληψη.

- Για την ασφάλεια των νησιών μας, επισημάνθηκε η ανάγκη ύπαρξης ενός τουλάχιστον σκάφους του Λιμενικό Σώματος σε κάθε κατοικημένο νησί της χώρας μας.
Μετά τη συνάντηση, υπήρξε μια αίσθηση ικανοποίησης από όλους τους παρευρισκόμενους και κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα