Δήμαρχος Λέρου: Ας σταματήσει ο λαϊκισμός και η παραποίηση  των λεγομένων μας

Αναφορικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με δηλώσεις του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας, ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τη στιγμή που ασχολούμαι με το ιδιαίτερο σοβαρό πρόβλημα του μεταναστευτικού στο νησί μου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, αντί να συμπράττει με τις τοπικές κοινωνίες και με τις αποφάσεις των Δημοτικών μας Συμβουλίων, τίθεται ανοικτά απέναντι για ψηφοθηρικούς και πολιτικούς λόγους.

 Τον καλώ έστω και την ύστατη στιγμή, να ληφθεί απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας, να σηκώσει το τηλέφωνο και να έρθει σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή Λέρου, προκειμένου από κοινού να συμπορευτούμε, Περιφέρεια και Δήμος, ώστε να δώσουμε τις ενδεδειγμένες και κατάλληλες λύσεις για τον τόπο μας.

Το πρόβλημα αυτό πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει.

Ας παραδειγματιστεί από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. Επιτέλους, ας σταματήσει ο λαϊκισμός και η έντεχνη πλην φθηνή παραποίηση των λεγομένων μας από τον Περιφερειάρχη.

Ο Δήμος Λέρου, ούτε επιδιώκει την κατασκευή περαιτέρω δομών για τους μετανάστες στα υπόλοιπα νησιά, ούτε απαιτεί ανέφικτες λύσεις.

Απαιτεί όμως η διαχείριση του προβλήματος να γίνεται εντός των διοικητικών ορίων κάθε νησιού και κάθε Δήμου, δηλαδή η μεταφορά στη Λέρο μόνο όσων προσφύγων μεταναστών εντοπίζονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λέρου (Φαρμακονήσι-Λέβιθα) και όχι από τα υπόλοιπα νησιά».