Γιάννης Τοπαλούδης: «Είναι κρίμα να αμαυρώνεται η Ρόδος από τέτοια άτομα»

Γιάννης Τοπαλούδης:  «Είναι κρίμα να αμαυρώνεται  η Ρόδος από τέτοια άτομα»

Γιάννης Τοπαλούδης: «Είναι κρίμα να αμαυρώνεται η Ρόδος από τέτοια άτομα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2134 ΦΟΡΕΣ

Θερμές ευχαριστίες του πατέρα της αδικοχαμένης Ελένης σε όλους τους Ροδίτες

Της Τασούλας Παπανικολάου
Δημοσιογράφου Δελτίων Ειδήσεων Star Channel

Με μεγαλείο ψυχής και με ισχυρά αποθέματα ευαισθησίας, ο Γιάννης Τοπαλούδης, ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης, άνοιξε την καρδιά του και μίλησε στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» για την τραγωδία που έπληξε τον ίδιο και την οικογένειά του και το άγριο έγκλημα που τελέσθηκε σε βάρος της κόρης του, τον Νοέμβριο του 2018.

Ευχαρίστησε τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες που του συμπαραστάθηκαν, δήλωσε ότι είναι κρίμα και άδικο να αμαυρώνεται το νησί της Ρόδου και η τοπική κοινωνία από το έγκλημα αυτό και υπογράμμισε ότι το μόνο που επιθυμεί ο ίδιος και η οικογένειά του, είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη για το φρικιαστικό έγκλημα σε βάρος της κόρης του.
«Εμείς θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη – δήλωσε. Στη δίκη μίλησα πρώτα ως γονιός και μετά ως μάρτυρας ή καλύτερα ως γονιός-μάρτυρας μίας οικογένειας που έστειλε το παιδί του να σπουδάσει και το έχασε με τέτοιο φρικιαστικό τρόπο.

Έδωσα συμβολικά το χέρι μου σε όλους τους δικηγόρους. Συμβολικά ως γονιός που μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου θα πρέπει να κρατούν τα όρια σεβόμενοι τη μνήμη της κόρης μας θέτοντάς τους και ένα ρητορικό ερώτημα ότι αν η άποψή τους θα ήταν η ίδια με αυτή μέσα στο δικαστήριο αν μιλούσαν έξω από την αίθουσα ως γονείς. Και πράγματι όλοι τους μου μίλησαν έξω στο διάδρομο με λόγια συμπαράστασης και με δακρυσμένα τα μάτια τους.
Μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ όλους τους κατοίκους της Ρόδου που μας συμπαραστέκονται στον πόνο μας από την πρώτη στιγμή. Τον πρώην δήμαρχο, τους λιμενικούς, εκπροσώπους της Περιφέρειας αλλά όλους τους απλούς ανθρώπους του νησιού. Ένα παράδειγμα θα σας πω: όταν πήγα στα ΚΕΠ του νησιού οι υπάλληλοι έκλαιγαν πιο πολύ από εμένα! Η Ρόδος με τις τόσες ομορφιές και τους υπέροχους ανθρώπους είναι κρίμα να αμαυρώνεται από τέτοια άτομα.»

Ξεχείλισε ο πόνος μέσα στη δικαστική αίθουσα
Δευτέρα 13 Ιανουαρίου …ώρα 8 και μισή το πρωί. Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών βρίσκονται ήδη ο Γιάννης και η Κούλα Τοπαλούδη, οι γονείς της Ελένης.
Η μητέρα της κάθεται στην πρώτη σειρά της δικαστικής αίθουσας. Δίπλα της βρίσκονται δύο συγγενείς της. Είναι χλωμή. Ο πατέρας περιμένει με αγωνία έξω από την αίθουσα.
Είναι η πρώτη φορά που θα αντικρίσουν από κοντά τους δύο νεαρούς που κατηγορούνται ότι βίασαν και δολοφόνησαν την κόρη τους.

Λίγο πριν μπουν στην αίθουσα οι κατηγορούμενοι οι αρχές ζητούν από τον κόσμο που είναι μέσα να αποχωρήσει για έλεγχο. Όταν μπαίνουν οι δύο νεαροί η μητέρα ξεσπά: «Ποιος είναι είναι το Αλβανάκι;» φωνάζει.
«Δολοφόνοι, εγώ θα σας πάρω τη ζωή, καταστρέψατε τη ζωή μας και τη ζωή του παιδιού μου και εγώ πρέπει να σας βλέπω. Δολοφόνοι!»
Δύο συγγενικά της πρόσωπα προσπαθούν να της κλείσουν το στόμα …Εκείνη δεν σταματά. Την βγάζουν έξω από την αίθουσα..
Ο Ροδίτης κάθεται δεξιά και ο Αλβανός αριστερά. Δεν ανταλλάσσουν ούτε μία κουβέντα ούτε ένα βλέμμα. Πέντε αστυνομικοί βρίσκονται δίπλα τους.

Όταν η έδρα εκφωνεί τους μάρτυρες όλοι κοιτούν τον πατέρα και τη γιαγιά του Έλληνα. Είναι η πρώτη φορά που οι γονείς της Ελένης τους βλέπουν.
Στο ακροατήριο ήταν και η αδερφή του Αλβανού η οποία όμως αποχώρησε λίγη ώρα αργότερα.
Η πρόεδρος ζητά από τους μάρτυρες να αποχωρήσουν. Ο πατέρας και η γιαγιά του Ροδίτη κάθονται δίπλα δίπλα σε ένα παγκάκι έξω από τη δικαστική αίθουσα. Αμίλητοι …Ο Γιάννης Τοπαλούδης τους πλησιάζει, τους δίνει το χέρι του και τους λέει: «μακάρι να γνωριζόμασταν υπό άλλες συνθήκες»...

Η μητέρα της Ελένης τους συναντά λίγη ώρα αργότερα …Τυχαία. Να τον χαίρεστε το δολοφόνο σας τους λέει. Η γιαγιά της απαντά είναι αθώος. Δεν ντρέπεστε; λέει η Κούλα Τοπαλούδη.
Σε διάλειμμα της δίκης οι συνήγοροι υπεράσπισης συναντούν τους γονείς. Από την πλευρά του Αλβανού οι κ Γ. Κυπραίος και Στ. Κιουρτζής από την πλευρά του Έλληνα ο κ. Θ. Μαντάς και η κ. Χάιδω Κούρτη.
Εκφράζουν στον πατέρα τη βαθιά θλίψη τους. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δεν υπέβαλαν καμία ερώτηση στους γονείς.

Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη
Ο Γιάννης Τοπαλούδης ήταν ο πρώτος μάρτυρας. Δακρυσμένος μίλησε για τα όσα δραματικά έζησε από τη στιγμή που η Ελένη του δεν απαντούσε στις κλήσεις του: Από το πώς τους ειδοποίησαν, το ταξίδι στη Ρόδο, η επιστροφή στο Διδυμότειχο έχοντας μαζί του το φέρετρο με τη νεκρή κόρη του.
«Στο εδώλιο θα έπρεπε να κάθονται οι γονείς των κατηγορουμένων. Δεν έκαναν τίποτα ενώ γνώριζαν για την επιθετικότητα των παιδιών τους. Αν δεν ήταν η κόρη μου, θα ήταν κάποιο άλλο κορίτσι στη θέση της Ελένης μου. Δεν μας έγινε ποτέ κανένα τηλέφωνο από κανένα για να μας ζητήσουν συγγνώμη».

H μητέρα της Ελένης κάθεται σε μία καρέκλα για να καταθέσει μπροστά από τους κατηγορούμενους.
Κάθε λέξη της κρύβει πόνο και οργή. Στο τέλος σηκώνεται και προσπαθεί να πλησιάσει τους δύο νεαρούς.
Την συγκρατούν και οι αστυνομικοί τους φυγαδεύουν. Λίγο πριν είχε πει:
«Ο Αλβανός είχε μπει στο προφίλ του παιδιού μου και την στοχοποίησε. Πήγε με τη θέλησή της; Πού; Στο άντρο της ακολασίας; Οι μάγκες αυτοί μόνο έτσι αποκτούσαν αξία, κάνοντας ό,τι έκαναν. Είναι τέρατα.
Τα αίματα του παιδιού μου έσταζαν από τα ταβάνια και τα πλακάκια. Αυτά τα καρκινώματα της Ροδίτικης κοινωνίας τι απολογία θα δώσουν στο Θεό και την κοινωνία; Αυτοί οι δολοφόνοι ούτε ψυχή έχουν ούτε καρδιά! Είναι τέρατα!

Παρακολουθούσαν όλοι με κομμένη την ανάσα
Η κυρία Τοπαλούδη δεν ξαναμπαίνει στην αίθουσα. Κάθεται έξω και δίπλα της βρίσκεται και η Μάγδα Φύσσα. Την ώρα που καταθέτει ο λιμενικός που εξιχνίασε την υπόθεση η μητέρα λιποθυμά Κανείς μέσα στην αίθουσα δεν μαθαίνει τι συμβαίνει στη μητέρα… Την βάζουν μέσα σε μία άδεια αίθουσα και καλούν ασθενοφόρο. Ο σύζυγος προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του. Το ΕΚΑΒ φθάνει και μεταφέρει τη μητέρα στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο διοικητής του ειδικού κλιμακίου του Λιμενικού Σώματος που εξιχνίασε την υπόθεση κατέθεσε λεπτό προς λεπτό πώς έφθασε στα ίχνη των δραστών:
Όταν βρήκαμε το κορίτσι δεν ξέραμε ποια ήταν. Από τον άνθρωπο που της έκανε το τατουάζ μάθαμε την ταυτότητά της. Όταν βρήκα το βίντεο με τον 19χρονο να την παίρνει από το σπίτι με βοήθησαν γνωστοί μου για το ποιος είναι.
Περιγράφει τις καταθέσεις: την άρνηση του Έλληνα, την παράδοσή του μέρες μετά. Την αυτοψία στο σπίτι στους Πεύκους. Για μένα, είπε, την πέταξαν και οι δύο. Σήκωσε μάλιστα αστυνομικό για να δείξει το βάρος.

Ο Έλληνας κατηγορούμενος καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης είχε σκυμμένο κεφάλι ένα «λυπάμαι» είπε «λυπάμαι για την Ελένη». Ο Αλβανός σηκώθηκε δύο φορές. «Δεν τη χτύπησα, θα πει, την πρώτη φορά».
Η δικαστική αίθουσα είναι ασφυκτικά γεμάτη. Στις καταθέσεις επικρατεί απόλυτη ησυχία.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου με τον λιμενικό να απαντά στις ερωτήσεις των συνηγόρων.

Διαβάστε ακόμη

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους