Ένοχοι οι τρεις από τους έξι για τη διακίνηση ναρκωτικών

Ένοχοι οι τρεις από τους έξι για τη διακίνηση ναρκωτικών

Ένοχοι οι τρεις από τους έξι για τη διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 771 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, οι τρεις από τους έξι κατηγορούμενους στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε το φθινόπωρο του 2014 και χθες στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν πέντε άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας από 31 έως 49 ετών.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Μαριέττας Ξενάκη έκρινε αθώους την 40χρονη και τον 36χρονο και ένοχο αλλά ατιμώρητο τον 49χρονο. Με την ίδια απόφασή του το δικαστήριο αναγνώρισε την τοξικομανία για τους λοιπούς τρεις κατηγορούμενους στους οποίους επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή έκαστος.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2014 όταν στους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου, περιήλθαν πληροφορίες στη διάθεσή τους, σύμφωνα με τις οποίες οι κατηγορούμενοι φέρονταν να εμπορεύονται συστηματικά ναρκωτικές ουσίες.

Έτσι έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση αρχικά τον 43χρονο με την 40χρονη σύζυγό του αλλά και τον 31χρονο, ο οποίος φιλοξενούνταν στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, από την προανάκριση των αστυνομικών προέκυψε ότι τον χώρο αυτόν οι τρεις κατηγορούμενοι τον χρησιμοποιούσαν για να αποθηκεύουν αλλά και να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ τακτικοί θαμώνες φέρονταν να ήταν και άλλοι δύο άνδρες ηλικίας 40 και 36 ετών.

Οι δύο τελευταίοι υπό τις οδηγίες του 43χρονου και του 31χρονου φέρονταν να έπαιρναν τα ναρκωτικά και να τα διέθεταν σε τοξικομανείς.

Στις 6 Νοεμβρίου 2014, αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου πραγματοποίησαν «επιχείρηση», κατά την οποία ο 40χρονος φέρονταν να επιχείρησε να πουλήσει ποσότητα ηρωίνης σε 49χρονο έξω από το σπίτι του ζευγαριού και συνελήφθησαν.

Ακολούθησε έρευνα, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, μέσα στην κατοικία που βρίσκονταν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι και εντοπίστηκαν:
• Ποσότητα ηρωίνης βάρους 71,7 γραμμαρίων
• 10 ναρκωτικά χάπια
• Σύνεργα χρήσης και διαμοιρασμού ναρκωτικών με υπολείμματα ηρωίνης
• 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
• 2 υπολογιστές αφής (tablet)
• 8 κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 2.508,60 ευρώ.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία Δικαστικού λειτουργού και στο σπίτι του 40χρονου, οπού βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης 7,4 γραμμαρίων και σύνεργα χρήσης - διαμοιρασμού ναρκωτικών με υπολείμματα ηρωίνης.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο