Έπαυσε η δίωξη σε 34χρονο που καλλιεργούσε δενδρύλια

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 34χρονος που είχε συλληφθεί με διάφορα όπλα στην κατοχή του, ενώ έπαυσε εφ’ όρου και η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του για την καλλιέργεια υδροπονικής καλλιέργειας που είχε εντοπιστεί στο σπίτι του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι στις 8 Δεκεμβρίου 2015 στις 2 το μεσημέρι έκαναν «έφοδο» στο σπίτι του 34χρονου στην Παστίδα της Ρόδου κατά την οποία βρήκαν να κατέχει μέσα σε ντουλάπα σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας 7 φυτών κάνναβης. Επίσης,  στην ίδια έρευνα εντοπίστηκαν 42,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 12 χάπια για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή, 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές, 1 ξιφολόγχη,  1 πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος και 1 αεροβόλο πιστόλι. Όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν καθώς και οι ναρκωτικές ουσίες και τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν. Σε βάρος του 34χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο 34χρονος ισχυρίστηκε πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και πως τα δενδρύλλια τα καλλιεργούσε για δική του χρήση, όπως επίσης και την ποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στην κατοχή του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 34χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής ποσού 3000 ευρώ ως εγγύηση.

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Χριστοδούλου, μετέτρεψε την κατηγορία για τα ναρκωτικά σε βαθμό πλημμελήματος και έπαυσε εφ’ όρου η ποινική δίωξη σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ σε ό,τι αφορά την οπλοκατοχή, ο 34χρονος κρίθηκε αθώος.