Εντυπωσιάζουν οι μαθητές της Ρόδου με τις δεξιότητές τους

Εντυπωσιάζουν οι μαθητές της Ρόδου με τις ιδέες και τις δεξιότητές τους και μέσα από διάφορα projects που υλοποιούν τα σχολεία τους, περνάνε το μήνυμα της επόμενης δεκαετίας για το νησί μας!

Χθες, μαθητές σχολείων της Ρόδου παρουσίασαν τη δουλειά τους στον Δήμο της Ρόδου και συγκεκριμένα στον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στράτο Καρίκη, ζητώντας τη στήριξή του για να επικοινωνήσουν αυτά που έχουν κάνει. Αναλυτικά:

Το 1ο Γυμνάσιο Ρόδου
Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρόδου, εντυπωσίασαν χθες με τις δημιουργίες τους στο πλαίσιο του προγράμματος νεανικής επιχειρηματικότητας, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο εδώ και μία δεκαετία. Επίσης, το 1ο Γυμνάσιο είναι ένα από τα εκατό σχολεία στη χώρα τα οποία προμηθεύτηκαν τρισδιάστατο εκτυπωτή από το Υπουργείο Παιδείας και το αποτέλεσμα ήταν…άκρως εντυπωσιακό και οικολογικό!
Χθες τα παιδιά παρουσίασαν τις δημιουργίες τους στον κ. Καρίκη, συνοδευόμενα από την καθηγήτριά τους κα Νικολάου αλλά και τη Διευθύντρια του σχολείου κα Βογιατζή.

Απευθυνόμενος στους μαθητές ο κ. Καρίκης έδειξε εντυπωσιασμένος από τις δημιουργίες και τους είπε, μεταξύ άλλων, ότι θα δείξουν σε όλη την κοινωνία πως ένα παιδί του Γυμνασίου μπορεί να υλοποιήσει πρακτικές που μέχρι σήμερα δεν σκέφτηκαν ενήλικες, επαγγελματίες που έχουν σχέση με το εμπόριο, τη διαφήμιση και γενικότερα με την εικόνα που βλέπει ο επισκέπτης στα μαγαζιά της Ρόδου.

Ο Αντιδήμαρχος συνεχάρη θερμά τα παιδιά λέγοντάς τους ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία βγαίνει το συμπέρασμα ότι και ο δημόσιος τομέας παράγει καθώς είδαμε μοναδικά αναμνηστικά και έδειξε εντυπωσιασμένος για τις δυναμικές ιδέες όπως είπε, ενώ τα παιδιά ξεκίνησαν από το μηδέν και έφθασαν τη διαδικασία μέχρι το τελευταίο στάδιο δημιουργώντας διαφημιστικά, σουβενίρ τα οποία και θα εντυπωσιάσουν τον ξένο επισκέπτη της Ρόδου αλλά αναδεικνύουν και τα σύμβολα του νησιού. 

«Δηλαδή, περνάμε το μήνυμα του τι είναι η Ρόδος και τώρα ξεκινάει η ευχάριστη υποχρέωση του Δήμου όλο αυτό να περάσει σε μία επόμενη φάση ώστε τα παιδιά να νιώσουν την ικανοποίηση της προβολής της συγκεκριμένης πολύ επιτυχημένης και μοναδικής μέχρι σήμερα προσπάθειας», τόνισε ο κ. Καρίκης.

Από την πλευρά τους τα παιδιά είπαν ότι αισθάνονται ότι έχουν μία πρόταση για την τοπική κοινωνία «με άξονες την καινοτομία, την οικολογία αλλά και τον πολιτισμό». Αυτό που  θέλουν είναι το έργο τους να βγει έξω από τις σχολικές τάξεις και ζητούν τη συνδρομή του Δήμου.

Μάλιστα, ο κ. Καρίκης ανέφερε ως παράδειγμα ότι περιδιαβαίνοντας κανείς τη Μεσαιωνική Πόλη θα δει σουβενίρ που «είναι κακές ιδέες, κακή αποτύπωση και σε κακά υλικά».

«Εγώ πιστεύω ότι σήμερα περνάτε το μήνυμα της επόμενης δεκαετίας, ότι αφήνουμε πίσω το παλιό και είναι η πρώτη παρουσίαση του γίνεται φέτος», είπε ακόμη ο ίδιος και εξέφρασε την ευχή και την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και από το κομμάτι του τουρισμού θα κάνουν επαφές με το σχολείο ώστε να αξιοποιηθεί όλη αυτή η δουλειά των παιδιών.

Το «Ροδίων Παιδεία»
Επίσης χθες, σε άλλη αίθουσα του Δημαρχείου, ο Όμιλος νεανικής επιχειρηματικότητας του «Ροδίων Παιδεία» παρουσίαζε το δικό του δημιούργημα. Μιλώντας στη «Ροδιακή» η καθηγήτρια υπεύθυνη του Ομίλου, κα Σταυρούλα Αρνιθενού, εξήγησε ότι μαθητές της δευτέρας και της τρίτης λυκείου έχουν κατασκευάσει μία ταξιδιωτική εφαρμογή που λέγεται «Rhodes for family» και απευθύνεται σε επισκέπτες που έρχονται στη Ρόδο με τις οικογένειές τους.

Αυτή είναι κατηγοριοποιημένη ανά ηλικιακή ομάδα, εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες, παιδικές χαρές, εστιατόρια που έχουν εξοπλισμό για παιδιά, οτιδήποτε δηλαδή  μπορεί να κάνει ένας επισκέπτης στη Ρόδο με την οικογένειά του, ακόμη τι προσβασιμότητα έχει, τις τιμές, από Μουσεία μέχρι παιδότοπους.

Ξεκίνησαν τη δημιουργία της εφαρμογής τον Οκτώβριο του 2019 και θα συνεχίσουν μέχρι και τον Ιούνιο μιας και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ενώ θα τους στηρίξει ο Δήμος στα κανάλια επικοινωνίας του. Παράλληλα, ζητούν χορηγίες από τα καταστήματα που έχουν συμπεριλάβει και έτσι βγάζουν τα έξοδα της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι θα παρουσιάσουν την ιδέα σε έναν διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από το Σωματείο επιχειρηματικότητας νέων στις 6 Μαρτίου στην Αθήνα.