Αισιοδοξία ότι η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα ξεκινήσει φέτος κανονικά

Αισιοδοξία ότι η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα ξεκινήσει φέτος κανονικά

Αισιοδοξία ότι η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα ξεκινήσει φέτος κανονικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 444 ΦΟΡΕΣ

Την πεποίθηση ότι μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη, η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα ξεκινήσει τη λειτουργία της με το νέο, τροποποιημένο, καταστατικό της, και έχοντας τη στήριξη τόσο του Δήμου Ρόδου όσο και της Περιφέρειας, εξέφρασαν χθες εκπρόσωποι του Δήμου και των εργαζομένων, μετά από συνάντηση που είχαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χρήστο Ευστρατίου.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης, είχε συνάντηση με τον κ. Ευστρατίου και με εκπροσώπους του Σωματείου των εργαζομένων στην Εταιρεία, ώστε να ενημερωθούν σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία του καταστατικού το οποίο τροποποιείται από τους νομικούς έτσι ώστε να είναι έτοιμο να πάει για έγκριση και να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση και το μέλημά τους είναι να μπορέσει η Εταιρία να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν ώστε να εξασφαλίσουν και μία αξιοπρεπή εργασία στους εργαζόμενους για μεγαλύτερη χρονική περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Εταιρεία λειτούργησε την τελευταία στιγμή με μία τετράμηνη σύμβαση, κάτι που δυσκόλεψε τους εργαζόμενους ακόμη και για να πάρουν ανεργία.

Έτσι, θα δουν πρώτα το ποσό με το οποίο η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για να καταλήξουν και στη διάρκεια που θα έχει η προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας και Εταιρείας, ενώ θα γίνει προσπάθεια ώστε και από τον Δήμο να βγουν και άλλοι δύο μήνες με σκοπό να λειτουργήσει η Εταιρεία 6-7 μήνες τουλάχιστον, δηλαδή καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Επίσης, στόχος τους είναι η Εταιρεία να ξεκινήσει τη λειτουργία της στις αρχές της σεζόν και όχι τον Αύγουστο όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Ακόμη, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, τα περισσότερα από τα οχήματα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας στην Ελεούσα, κάποια που είχαν προβλήματα αυτή τη στιγμή έχον φτιαχτεί. Σημειώνεται ότι τα οχήματα αυτά είχαν παραχωρηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, κάτι που πρέπει τώρα να ανανεωθεί.

Από την πλευρά των εργαζομένων, ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Νίκος Ρεσβάνης, εξέφρασε την επιθυμία τους ο κ. Φλοσκάκης να είναι ο νέος Πρόεδρος της Εταιρείας επειδή έχει εμπειρία σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και είναι εθελοντής πυροσβέστης, μαζί με τον κ. Ευστρατίου.

Ανέφερε, ακόμη, ότι ο Αντιπεριφερειάρχης μετέφερε τη στήριξη του Περιφερειάρχη και τους είπε ότι στις 27 Ιανουαρίου που συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο θα περάσει η νέα προγραμματική σύμβαση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Παράλληλα, αυτή την περίοδο, οι δικηγόροι της ΠΕΔ και της Περιφέρειας επεξεργάζονται το καταστατικό της Εταιρίας ώστε να πιάσουν γρήγορα δουλειά και όχι όπως πέρυσι που δούλεψαν μόνο τέσσερις μήνες.
Οι ίδιοι εκτιμούν ότι το ποσό της επιχορήγησης θα είναι το ίδιο όπως και ο αριθμός των ατόμων, που ήταν 62.

Εκείνο, όμως, το οποίο προτάσσουν για ακόμα μία φορά είναι η ανάγκη να εργαστούν για επτά μήνες.
Τέλος, ο Αντιδήμαρχος χθες είχε συνάντηση στην ΠΕΔ και με το νομικό της σύμβουλο, κ. Νίκο Πέρο, ο οποίος θα έρθει σε συνεννόηση με τους δικηγόρους της Περιφέρειας ώστε να προχωρήσει το καταστατικό.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου