Στην ανακρίτρια τρία άτομα που  κατηγορούνται για ένοπλη ληστεία

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου, θα περάσουν διαδοχικά σήμερα και αύριο για να απολογηθούν οι τρεις δράστες της ένοπλης ληστείας που πραγματοποιήθηκε σε μίνι μάρκετ στην πόλη της Ρόδου, προχθές τα ξημερώματα.

Πρόκειται για έναν 36χρονο, έναν 32χρονο και έναν 29χρονο οι οποίοι είχαν συγκεκριμένους «ρόλους» στην υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία εξιχνίασε την υπόθεση, ο 36χρονος ήταν αυτός που διέπραξε τη ληστεία έχοντας μάλιστα καλυμμένο το πρόσωπό του, ο 32χρονος αυτός που μετέφερε πριν και μετά τη ληστεία με τη μοτοσικλέτα του τον 36χρονο και ο 29χρονος εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου»!

Μάλιστα μετά την ολοκλήρωση της πράξης τους, και αφού οι τρεις δράστες μοίρασαν μεταξύ τους το ποσό των 292 ευρώ που είχαν αφαιρέσει, ο 32χρονος κατήγγειλε στην αστυνομία ότι του έκλεψαν … τη μηχανή!

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν προχθές τα ξημερώματα οπότε και συναντήθηκαν οι τρεις άνδρες προκειμένου να διαπράξουν τη ληστεία. Χρησιμοποιώντας ο 29χρονος το δίκυκλό του και οι άλλοι δύο με την «εντούρο» μηχανή του 32χρονου μετέβησαν στην περιοχή «Μήδεια» όπου βρίσκεται το μίνι μάρκετ.

Δέκα λεπτά πριν από τις 3 τα ξημερώματα προχθές ο 36χρονος φορώντας γάντια, κουκούλα (φουλ φέις) και κρατώντας ένα όπλο στα χέρια του εισήλθε στο κατάστημα το οποίο είναι εικοσιτετράωρης λειτουργίας.

Εκεί χωρίς να μιλήσει υπέδειξε στην υπάλληλο και την ανάγκασε να του δώσει όσα χρήματα είχε στην ταμειακή μηχανή! Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, το ποσό ήταν μόλις 292 ευρώ! Ο δράστης πήρε τα χρήματα και βγήκε έξω από το κατάστημα όπου εκεί επιβιβάστηκε στη μηχανή του 32χρονου και τράπηκαν σε φυγή μαζί με τον 29χρονο που ακολούθησε με το δικό του δίκυκλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άνδρες μετέβησαν στην περιοχή του Μόντε Σμιθ, όπου έγινε η μοιρασιά. Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο 32χρονος πήρε 100 ευρώ και οι άλλοι δύο μοίρασαν τα υπόλοιπα. Λίγο πριν αναχωρήσουν από εκεί, ο 32χρονος έδωσε τη μοτοσικλέτα του στον 36χρονο και πήγε ο καθένας σπίτι του.

Το πρωί, ο 32χρονος μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και δήλωσε ότι άγνωστος δράστης του είχε αφαιρέσει τη δίκυκλη μοτοσικλέτα του! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο 32χρονος προέβη σε αυτή την πράξη θέλοντας να αποπροσανατολίσει τις έρευνές τους αλλά και να αποποιηθεί την όποια ευθύνη, αν τυχόν διαπιστώνονταν η εμπλοκή του οχήματός του στη ληστεία.

Παράλληλα οι αστυνομικοί είχαν ενημερωθεί και για ληστεία και ξεκίνησαν τη διερεύνηση των δύο υποθέσεων. Εξετάζοντας όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους γρήγορα οδηγήθηκαν στους τρεις δράστες οι οποίοι εξεταζόμενοι, αρχικά, υπέπεσαν σε αρκετές αντιφάσεις και τελικά ομολόγησαν την πράξη τους, ενώ υπέδειξαν και τα σημεία απόκρυψης των πειστηρίων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ένα αεροβόλο πιστόλι
• Δυο δίκυκλες μοτοσικλέτες
• Κουκούλα «full face» και γάντια
• Μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, τα οποία αποδόθηκαν στην υπεύθυνη του καταστήματος.

Προχθές το απόγευμα οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για ληστεία  κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας των όπλων και ψευδή καταγγελία, οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ο οποίος και τους άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στη συνέχεια στην ανακρίτρια Ρόδου όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για σήμερα και αύριο αντίστοιχα, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο 36χρονος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για άλλες παρόμοιες και μη υποθέσεις.