Πρόβλημα με τα αδέσποτα αιγοπρόβατα στην Κάσο

Πρόβλημα με τα αδέσποτα αιγοπρόβατα στην Κάσο

Πρόβλημα με τα αδέσποτα αιγοπρόβατα στην Κάσο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 296 ΦΟΡΕΣ

Ο δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου μετά από επώνυμες καταγγελίες που του κατατέθηκαν, θέλοντας να διαφυλάξει το νόμιμο δικαίωμα προστασίας της ακίνητης περιουσίας και των ιδιωτικών καλλιεργειών των ιδιοκτητών τους, αλλά και γενικότερα για την προστασία της χλωρίδας του νησιού, με σκοπό την αποτροπή πρόκλησης ζημιών στο μέλλον ενημερώνει τους κατοίκους του νησιού ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα συγκροτηθεί εθελοντική ομάδα περισυλλογής ανεπιτήρητων ζώων κυρίως αιγοπροβάτων.

«Για το λόγο αυτό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος «και με σκοπό να περιοριστεί το φαινόμενο της ανεπιτήρητης βόσκησης, καλούμε σε συνεργασία τους κτηνοτρόφους και όσους κάτοικους του νησιού ξέρουν και μπορούν να διαχειριστούν τα ανεπιτήρητα ζώα εφόσον το επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δημοτικό κατάστημα ή στο τηλέφωνο 2245041400. (Υπεύθυνη υπάλληλος Παπαμάρκου Πόπη).

Προς αποφυγήν προστίμων και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι του νησιού όπως καταθέσουν έντυπο υπεύθυνης δήλωσης στα γραφεία του Δήμου μας με το οποίο να δηλώνουν ότι δεν διατηρούν ζώα στην απαγορευμένη ζώνη μέχρι και τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου».

Διαβάστε ακόμη

Έναρξη εργασιών του έργου «Πλακοστρώσεις Η.Ν. Κάσου»

Ψήφισμα για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Κάσου

Δράσεις προληπτικής ιατρικής στην Η.Ν. Κάσο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ευγενίδειο ίδρυμα για την Κασιώτικη Ναυτιλία

Τέσσερις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρ.Ν. Κάσου

H Kάσος τιμά τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμά της

Κάσος: Το διήμερο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού

Ανακοίνωση της παράταξης "Μαζί για την Κάσο" για τον αδόκητο θάνατο συμπολίτη τους