Όταν το ΙΚΑ απέρριπτε τις προτάσεις τη μια μετά την άλλη στη Ρόδο

Σε δικό του υπερσύγχρονο και ιδιόκτητο κτηριακό συγκρότημα, θα βρίσκονταν σήμερα το ΙΚΑ της Ρόδου και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία του νησιού μας, αν είχε γίνει αποδεκτή  η τεκμηριωμένη πρόταση που είχαν καταθέσει επίσημα πριν από 12 τουλάχιστον  χρόνια Ροδίτες επιχειρηματίες, για το ημιτελές συγκρότημα που βρίσκεται επί της Ρόδου – Καλλιθέας.

Η πρόταση είχε γίνει για αγορά (και όχι ενοικίαση) του κτηριακού συγκροτήματος και η τελική τιμή που είχε προταθεί εκείνη την εποχή, έφθανε τα 16 εκατομμύρια ευρώ, με το... κλειδί στο χέρι όμως. Με έτοιμα γραφεία, ιατρεία, κοινόχρηστους χώρους, χώρους στάθμευσης και ό,τι άλλο προβλέπεται για να λειτουργήσει ένας ασφαλιστικός φορέας.

Η πρόταση αυτή, ανάμεσα σε άλλες, απορρίφθηκε χωρίς επαρκείς δικαιολογίες, αφού θα μπορούσε να στεγάσει άμεσα όλα τα ασφαλιστικά ταμεία της Ρόδου, όλες τις διοικητικές υπηρεσίες.

Το ακίνητο ήταν 7.500 τετραγωνικών μέτρων(!) ικανό να στεγάσει όλες τις παραπάνω υπηρεσίες. Στην εξειδικευμένη μελέτη που είχε κατατεθεί στους αρμοδίους (αλλά ποτέ δεν αξιοποιήθηκε αλλά ούτε και δόθηκε στη δημοσιότητα) προέκυπτε ότι το κτήριο θα διέθετε εκτός των άλλων σύγχρονων ανέσεων και έναν υπερσύγχρονο και ασφαλή χώρο στάθμευσης 300 – 400 τουλάχιστον αυτοκινήτων για τους ασφαλισμένους και το συναλλασσόμενο κοινό, στάσεις λεωφορείων και ειδικούς χώρους στάθμευσης για το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό όλων των ταμείων.