Λύση στα θέματα υγείας ζητούν οι κάτοικοι της Κάσου

Λύση στα θέματα υγείας  ζητούν οι κάτοικοι της Κάσου

Λύση στα θέματα υγείας ζητούν οι κάτοικοι της Κάσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 204 ΦΟΡΕΣ

Σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού του συμβουλίου προχώρησε στις 16 Ιανουαρίου ο Δήμος της Ηρωικής Νήσου Κάσου, κατά την οποία και αποφάσισε ομόφωνα να αναδείξει το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης γιατρού και να προκηρυχθεί άμεσα η θέση ειδικευμένου γιατρού.

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή του προβλήματος που έκανε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος. Ανέφερε συγκεκριμένα:
«Είναι απαράδεκτο μέσα στις συγκυρίες που ζούμε να επιστρέφουμε πίσω πολλές δεκαετίες που υπήρχε και τότε η έλλειψη γιατρών στο νησί.

Μετά την αναχώρηση του αγροτικού γιατρού πριν 20 περίπου ημέρες, η κατάσταση αντιμετωπίζεται με εμβαλωματικές λύσεις και με μετακινήσεις γιατρών από την Κάρπαθο και τη Ρόδο. Το κενό που δημιουργείται προσπαθούμε να το καλύψουμε σε συνεργασία με τη 2η Υ.Π.Ε. Πειραιώς-Αιγαίου, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τους βουλευτές Δωδεκανήσου, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Εμείς εμμένουμε στη θέση μας ότι στις επικείμενες προσλήψεις από το Υπουργείο, ιατρικού προσωπικού, προτεραιότητα πρέπει να έχουν τα μικρά νησιά και οι δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές».

Στη συνέχεια, κατέθεσε τις προτάσεις του για την επίλυση του θέματος αυτού που είναι ζωτικής σημασίας για το νησί ενώ το δημοτικό συμβούλιο, μετά από συζήτηση κατά την οποία κατέθεσαν προτάσεις τα μέλη του ενώ έκαναν παρατηρήσεις και δημότες που παρίσταντο, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1. Να προκηρυχθεί άμεσα η θέση του ειδικευμένου Ιατρού και να παραμείνει ανοιχτή με επαναπροκηρύξεις μέχρι την κάλυψή της όπως ισχύει και για τους εντατικολόγους Ιατρούς (Μ.Ε.Θ).

2. Να αναδειχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο επικοινωνίας και να διαδοθεί το σοβαρότατο υπάρχον πρόβλημα σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας.

3. Να αποφασιστούν και να μεθοδευθούν τρόποι διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση όλων των Κασιακών Συλλόγων του νησιού και της παροικίας.

4. Να γίνει συνάντηση με τους αρμόδιους κεντρικούς φορείς στην Ηρωική Νήσο Κάσο.

5. Να γίνεται η άμεση ενεργοποίηση του ΕΚΑΒ μετά από συνεννόηση με τον θεράποντα Ιατρό της Κάσου.

6. Να επιδιωχθεί επίσκεψη στρατιωτικών – υγειονομικών Ιατρών σε Τακτά χρονικά διαστήματα και κλιμακίων υγειονομικών οργανώσεων.

7. Να λειτουργήσει ως πρότυπο στην Κάσο η τηλεϊατρική τρίτης Γενιάς σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Κέντρου.

Διαβάστε ακόμη

Έναρξη εργασιών του έργου «Πλακοστρώσεις Η.Ν. Κάσου»

Ψήφισμα για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Κάσου

Δράσεις προληπτικής ιατρικής στην Η.Ν. Κάσο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ευγενίδειο ίδρυμα για την Κασιώτικη Ναυτιλία

Τέσσερις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρ.Ν. Κάσου

H Kάσος τιμά τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμά της

Κάσος: Το διήμερο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού

Ανακοίνωση της παράταξης "Μαζί για την Κάσο" για τον αδόκητο θάνατο συμπολίτη τους