Προφυλακίστηκε 23χρονος που εμπλέκεται σε υπόθεση ληστείας στη Ρόδο

Προφυλακίστηκε 23χρονος που εμπλέκεται σε υπόθεση ληστείας στη Ρόδο

Προφυλακίστηκε 23χρονος που εμπλέκεται σε υπόθεση ληστείας στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 796 ΦΟΡΕΣ

Στα χέρια των διωκτικών αρχών της περιοχής μας βρίσκεται από προχθές το απόγευμα ο 23χρονος που αναζητούνταν για τη ληστεία που φέρεται να έπραξε από κοινού με έναν 39χρονο σε βάρος ενός 21χρονου.

Χθες το μεσημέρι ο 39χρονος προσήχθη συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Μάνο Τεχνίτη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος δήλωσε ότι είναι εδώ και χρόνια χρήστης ναρκωτικών ουσιών και πως εργάζεται στη Ρόδο όπου και διαμένει με την οικογένεια του. Τα διάστημα αυτό βρίσκεται σε στάδιο προσαρμογής διότι έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Σε ό,τι αφορά τα όσα φέρονται να σημειώθηκαν στις 22 Ιανουαρίου 2020 το βράδυ, ο 39χρονος είπε πως πήγε σπίτι του ο 23χρονος και είχε φέρει μαζί του και τον 21χρονο. Και οι τρεις έκαναν χρήση αλλά κάποια στιγμή πήγε να πάρει φάρμακα από το συρτάρι όπου δίπλα κάθονταν ο 21χρονος και διαπίστωσε ότι έλειπαν και τα φάρμακα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Τότε κατάλαβε ότι τα είχε πάρει ο 21χρονος και ζήτησε να του τα επιστρέψει. Στην αρχή ο 21χρονος έλεγε ψέματα και δικαιολογίες αλλά τελικά – σύμφωνα με τον 39χρονο- το παραδέχτηκε και του είπε ότι θα του τα δώσει αργότερα. Σύμφωνα με τον 39χρονο, το βράδυ περνούσε και ο 21χρονος δεν επέστρεφε τα χρήματα και τα φάρμακα μέχρι που στο τέλος του είπε να του δώσει το PlayStation έως ότου του επιστρέψει τα χρήματα και τα φάρμακα. Ο 39χρονος πρόσθεσε πως ήταν ιδέα του 21χρονου να πάνε σπίτι του και πως εκείνος ούτε τον απείλησε ούτε τον ανάγκασε.

Σημειώνεται πως στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και ο 23χρονος ο οποίος και εντοπίστηκε προχθές το απόγευμα, συνελήφθη και κρατείται προκειμένου να απολογηθεί σήμερα.

Σε βάρος των δύο ανδρών έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για ληστεία από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, απειλή, διάθεση ναρκωτικών χωρίς κέρδος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν το βράδυ στις 22 Ιανουαρίου 2020 οπότε και οι τρεις άνδρες βρίσκονταν όλοι μαζί στο σπίτι του 39χρονου. Εκεί για άγνωστη αιτία λογομάχησαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου όπου και προέβησαν σε καταγγελίες χωρίς όμως τελικά να καταλήξει κάπου όλο αυτό.

Ακολούθως επέστρεψαν στο σπίτι του 39χρονου όπου και πάλι τσακώθηκαν και στη συνέχεια μετέβησαν στο σπίτι του 21χρονου όπου σύμφωνα με την καταγγελία που έχει γίνει, τον εξανάγκασαν με τη βία και του πήραν μία τηλεόραση, μία συσκευή PlayStation, ένα ζευγάρι γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και πέντε φιάλες με αλκοολούχα ποτά.

Ο 21χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στις 22 Ιανουαρίου το μεσημέρι και λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 39χρονο ενώ αναζητούνταν αρχικά ο 23χρονος ο οποίος εντοπίστηκε τελικά στις 23 Ιανουαρίου το απόγευμα.

Σημειώνεται πως τα κλοπιμαία βρέθηκαν μέσα σε μία σακούλα έξω από το σπίτι του 39χρονου, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο