Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου στη Ρόδο έκοψαν τη βασιλόπιτά τους

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου στη Ρόδο έκοψαν τη βασιλόπιτά τους

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου στη Ρόδο έκοψαν τη βασιλόπιτά τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 473 ΦΟΡΕΣ

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου των Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Δωδ/σου, στο ξενοδοχείο «Πλάζα».

Η προσέλευση ήταν μεγάλη και η αίθουσα κατάμεστη από φίλους και νέα μέλη του Συνδέσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα Παραδοσιακά Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς που έψαλαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου κ. Γιάννης Χαλκιάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές κ. Βασίλης Υψηλάντης, κ. Μίκα Ιατρίδη, κ. Γιάννης Παππάς, κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Καμπούρης.


Μετά την κοπή της βασιλόπιτας, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος κ. Νίκος Παπαεμμανουήλ, ο οποίος αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, έκανε έναν μικρό απολογισμό της δράσης του Συνδέσμου, αναφέροντας τα παρακάτω:


«Τα προβλήματα του Συνταξιούχου τα τελευταία χρόνια είναι πολλά. Ο Συνταξιούχος δεν πήρε μέχρι τώρα καμία αύξηση. Αντίθετα η σύνταξή του μειώθηκε κατά 40% ή 50%. Αυξήθηκαν οι εισφορές του και μειώθηκε η επικουρική του σύνταξη, τα επιδόματα και τα δώρα. Παράλληλα ανέβηκε το κόστος ζωής, η τιμή των φαρμάκων, η ΔΕΗ, το τηλέφωνο και προστέθηκε και ο ΕΝΦΙΑ. Η ζωή του Συνταξιούχου έχει γίνει πολύ δύσκολη. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν ένα μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση αυτή.


Σήμερα ακούμε ότι θα αυξηθούν οι συντάξεις, οι επικουρικές και τα επιδόματα. Θα μειωθούν οι φόροι και οι εισφορές. Θα δοθούν αναδρομικά τουλάχιστον για 10 μήνες. Όλα καλοδεχούμενα, περιμένουμε να τα δούμε και στην πράξη. Περιμένουμε την τελική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τα αναδρομικά εφόσον κριθούν αντισυνταγματικές οι μειώσεις των συντάξεων και η μη καταβολή των δώρων. Αγωνιζόμαστε για να δικαιωθούμε. Με συντάξεις πείνας ο Συνταξιούχος υποφέρει. Σας ενημερώνω επίσης ότι οι προσφυγές που κάναμε πήραν τον δικαστικό δρόμο και περιμένουμε τις αποφάσεις του Δικαστηρίου.


Ο Σύνδεσμός μας είναι πάντα ενεργός και δραστηριοποιείται σε θέματα συνδικαλιστικά αλλά και σε κοινωνικοπολιτιστικά. Εφέτος λειτουργούν στα γραφεία μας τμήμα χορού, τμήμα μνήμης και τμήμα θεάτρου. Αποκορύφωμα της δράσης του Συνδέσμου είναι η έκδοση ιστορικού λευκώματος που θα περιλαμβάνει την ιστορική διαδρομή και τη δράση του συλλόγου μας από την 1η-11-1999 μέχρι την 1η-7-2020, δηλαδή για τα είκοσι χρόνια ζωής του Συνδέσμου μας. Η έκδοση του Λευκώματος θα χρηματοδοτηθεί κατά ένα μέρος από την Περιφέρεια και θα ζητήσουμε ενίσχυση και από τον Δήμο Ρόδου.


Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Δ.Σ., που με τη δική τους συμπαράσταση ο Σύνδεσμός μας είναι πολύ ενεργός. Χρόνια πολλά σε όλους τους Συνταξιούχους. Υγεία και αγάπη στα σπίτια σας.»


Στη συνέχεια βραβεύθηκαν για την προσφορά τους στην υπηρεσία τους και στην κοινωνία τα νέα μέλη του Συνδέσμου, οι συνταξιούχοι δηλαδή που έκαναν εγγραφή τη χρονιά που πέρασε. Στην κοπή της βασιλόπιτας ο τυχερός της χρονιάς ήταν το μέλος κ. Αθανάσιος Καριοφυλάκης. Έγινε επίσης και κλήρωση λαχνών με πλούσια δώρα. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγάπης κ. ­­Ειρήνη Γιαλλουράκη.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με χορούς από τα μέλη του τμήματος χορών που απέδωσαν με χάρη παραδοσιακούς χορούς.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών