Συνεδριάζουν εκτάκτως αύριο δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στη Ρόδο

Συνεδριάζουν εκτάκτως αύριο δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στη Ρόδο

Συνεδριάζουν εκτάκτως αύριο δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 596 ΦΟΡΕΣ

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους

Έκτακτη Γενική Συνέλευση, έχουν προγραμματίσει για αύριο το απόγευμα, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί της Ρόδου προκειμένου να συζητηθούν σε αυτή, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση θα γίνει αύριο, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18.30 στο 13ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως Ρόδου με σκοπό τη χάραξη των επόμενων αγωνιστικών βημάτων διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου.

Θέματα που θα συζητηθούν:
• Απόσυρση κάθε τιμωρητικής διάταξης (άρθρο 58) στους διορισμούς εκπαιδευτικών
• Απόσυρση του άρθρου 50 που υποβαθμίζει τα πτυχία των πανεπιστημίων εξισώνοντάς τα με αυτά των μεταδευτεροβάθμιων κολλεγίων

• Μόνιμοι διορισμοί όλων των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κλάδου για τη δομή της εκπαίδευσης
• Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μόνιμων εκπαιδευτικών
• Καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης
• Καμία τιμωρητική αξιολόγηση-χειραγώγηση για την οποία συνεχώς γίνεται λόγος από τον πρόεδρο του Ι.Ε.Π.

• Επαναφορά της 35ετίας στις συντάξεις των εκπαιδευτικών
• Επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών.
Σε ανακοίνωση του προέδρου κου Γιώργου Ντέντα και του Γενικού Γραμματέα κου Γιώργου Τζωρτζακάκη, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Το Δ.Σ. του συλλόγου μας χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις της Τρίτης 21/01/2020 και της Πέμπτης 23/01/2020.

Η εμμονή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στις τιμωρητικές διατάξεις που εισάγονται με το άρθρο 58 για τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία καθώς και στις ρυθμίσεις του άρθρου 50 που, με πρόσχημα την ανάγκη προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία 2005/36 (με επιλεκτική ευαισθησία ως προς την προσαρμογή στο κοινοτικό δίκαιο, αφού δεν την επιδεικνύει και για την οδηγία 70 του 1999 που θα οδηγούσε σε εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών και θα άνοιγε την πόρτα στην πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση) οδηγούν στην υποβάθμιση του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολλεγίων καθιστά μονόδρομο τη σύγκρουση.

Για τους λόγους αυτούς αλλά και σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων στους Συλλόγους όλης της χώρας, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αποφάσισε την πραγματοποίηση».

Διαβάστε ακόμη

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια