Μικραίνει ο κόσμος μας από τους μεγάλους Ροδίτες

Ένας ολόκληρος «κόσμος», φεύγει σήμερα μαζί με τον Σίμο Παρασκευά, τον δικό μας Σίμο. Εκείνον που ήξερε όλη η Ρόδος. Εκείνον που αγαπούσε αληθινά τη Ρόδο και τους Ροδίτες.

Τι να πει και πώς να περιγράψει κανείς, την προσωπικότητα του Σίμου Παρασκευά; Το ήθος, τη στάση του, το χιούμορ του, αλλά και τη μοναδική αυτή ματιά που είχε να βλέπει, να αναλύει, να σχολιάζει και να καταθέτει τις δικές του προτάσεις για οτιδήποτε αφορούσε τον τόπο και την κοινωνία μας.
Δε «μάσαγε»  τα λόγια του ο Σίμος. Ήταν ευθύς, ήταν εύστοχος, ήταν «ζυγισμένος» σε κάθε του κουβέντα. Ήξερε τι ήθελε και τι δεν ήθελε.

Μπήκε νωρίς στο στίβο της κοινής προσφοράς. Απ’ όπου κι αν πέρασε άφησε πίσω ανεξίτηλο το αποτύπωμά του. Κανείς δεν πρόκειται να τον ξεχάσει. Ούτε αυτόν, ούτε τις παρεμβάσεις του ούτε τον τρόπο με τον οποίο τα έλεγε.
Κι από εκεί ψηλά, παρέα με τους φίλους τους παλιούς και με τον δικό μας, τον Γιώργο Τσοπανάκη, με τον οποίο υπήρξαν αδελφικοί φίλοι, αυστηρός κριτής θα παραμένει απέναντι σε όλους όσους τον γνωρίσαμε και τον θαυμάσαμε. Θα έχει αυτός τον τρόπο του..!
Καλό ταξίδι, Σίμο. Εμείς δεν πρόκειται να σε ξεχάσουμε ποτέ! 

Μιχ.Μ.