Πότε θα εφαρμοστούν ισότιμα οι νόμοι;

Στη χώρα που ζούμε δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για τίποτα. Ακόμα και όταν οι νόμοι είναι ξεκάθαροι, είναι πιθανό να συμβεί κάτι και να ανατρέψει τα πάντα. Και αυτό το «κάτι» δεν είναι «μαγικό».

Είναι προϊόν είτε πολιτικής βούλησης είτε το αποτέλεσμα της επιρροής που έχει παραδοσιακά ο «ισχυρός». Αυτή είναι η πραγματικότητα και με αυτή έχουμε μάθει να ζούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι κύριο χαρακτηριστικό του ...νεοέλληνα θα μπορούσαμε να πούμε με διαφορετικά λόγια.

Τα παραπάνω ισχύουν και για την περίπτωση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, που σε οποιαδήποτε άλλη οργανωμένη χώρα θα ήταν ήδη στην πιο κάτω κατηγορία, αφού ο νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν χωράει ανταπόδειξη.

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά εμείς καταφέραμε να τα κάνουμε σύνθετα τα πράγματα και τελικά να χρειαστεί ακόμα και η επέμβαση της ίδιας της κυβέρνησης για να ολοκληρωθεί η ...υπερπαραγωγή με συνοπτικές διαδικασίες και να μην ...ανοίξει ρουθούνι. Καημό το έχω σε αυτή τη χώρα να ισχύσουν επιτέλους οι νόμοι που διέπουν το ποδόσφαιρο ισότιμα προς όλους και να μην εφαρμόζονται κατά το δοκούν.

Καημό επίσης έχω να ζήσω τη στιγμή που όταν τα αρμόδια όργανα θα ανακοινώσουν μια απόφαση, αυτή θα γίνει σεβαστή απ’ όλους και δεν θα υπάρχουν παρενέργειες και αντιδράσεις που θα δημιουργούν σύγχυση και αναβρασμό.

Οι εξελίξεις βέβαια μετά από τη σχετική απόφαση για υποβιβασμό των δυο ΠΑΕ είναι κάτι που δεν πρέπει να μας προκαλούν εντύπωση καθώς αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ο «ισχυρός» που θίγεται και νιώθει ότι αδικείται, έχει πάντα τον τρόπο να βρίσκει την άκρη και να βγαίνει ...ατσαλάκωτος. Αυτή είναι η αίσθηση που δημιουργείται στον μέσο  Έλληνα φίλαθλο.

Απόρροια αυτού είναι και το γεγονός ότι το ποδόσφαιρό μας όχι απλώς βρίσκεται σε βαθιά κρίση αλλά έχει περάσει στην ανυποληψία. Το προϊόν έχει χάσει την αξιοπιστία του και οι μόνοι που ουσιαστικά έχουν απομείνει να το παρακολουθούν είναι οι φανατικοί και αυτοί που έχουν εργασιακή ή άλλους είδους σχέση με το άθλημα.

Όσοι υπάρχει στη μέση η φοβία του πολιτικού κόστους, δυστυχώς η κατάσταση δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει. Θα παραμείνει η ίδια με μαθηματική ακρίβεια...

Δραγάτης Δημήτρης