Συλλαλητήριο στη Ρόδο  για τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

Συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις, διοργανώνει αύριο, Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στις 6:00 το απόγευμα στην Πλατεία Κύπρου, η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης.

Το παραπάνω ανακοίνωσαν χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, εκπρόσωποι της Επιτροπής οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα σε όλους να παρευρεθούν για «να καταδικάσουμε μαζικά την ανανέωση, επέκταση, ενίσχυση της επικίνδυνης Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις, που μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών».

Η Συμφωνία αυτή, την οποία χαρακτηρίζουν επικίνδυνη, έρχεται για ψήφιση στη Βουλή και: Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, να αξιοποιεί ακόμη και πολιτικές υποδομές (αυτοκινητοδρόμους, λιμάνια, κλπ) για τις εκάστοτε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές ανάγκες.

Επίσης, ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που διαχρονικά έχει εκπληρώσει βρώμικο ρόλο σε όλους τους πολέμους κι επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, κ.α. Ακόμη, εντάσσει κι επίσημα πλέον στο πλέγμα των Ευρωατλαντικών υποδομών στη χώρα μας τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει "απόβαση" στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Τόνισαν, στη συνέχεια, ότι οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες και πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού. Συγκεκριμένα, κλιμακώνεται η επιθετικότητα ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα και με την εμπλοκή δεκάδων κρατών Ισραήλ, Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτος, κ.λπ. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη, στο Ιράν, στον Περσικό Κόλπο, η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός στην περιοχή προειδοποιούν για τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης.

Για όλα τα παραπάνω, απαιτούν:
• Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις
• Να κλείσει η βάση της Σούδας, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
• Καμιά αξιοποίηση των υποδομών των ενόπλων δυνάμεων και μη της χώρας μας για ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές ανάγκες.
• Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
• Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.