Για απάτη κατηγορείται 65χρονος

Κατηγορούμενος για απάτη θα βρεθεί για να δικαστεί 65χρονος την επόμενη εβδομάδα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Αιτία για την παραπομπή του 65χρονου στη δικαιοσύνη είναι η σύνταξη της μητέρας του, την οποία κατηγορείται ότι εισέπραττε επί τέσσερα χρόνια παρά το γεγονός ότι η ίδια είχε πεθάνει!

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και σύμφωνα με αυτό, η μητέρα του κατηγορούμενου απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2007 ωστόσο εκείνος έως και τον Οκτώβριο του 2011, συνέχιζε να εισπράττει κανονικά τη σύνταξή της, ενώ δεν είχε δηλώσει τον θάνατό της όπως όφειλε προκειμένου αυτή να διακοπεί.

Έτσι κατηγορείται ότι εισέπραξε το συνολικό ποσό των 50.804 ευρώ, ζημιώνοντας με τον τρόπο αυτό τον συνταξιοδοτικό φορέα της μητέρας του.

Σε βάρος του 65χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα από την οποία το περιουσιακό όφελος και η αντίστοιχη ζημία υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ και η υπόθεσή του προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 6 Φεβρουαρίου 2020.