Νέο γηροκομείο θέλει να κατασκευάσει ο Δήμος Ρόδου

Νέο γηροκομείο θέλει να κατασκευάσει ο Δήμος Ρόδου

Νέο γηροκομείο θέλει να κατασκευάσει ο Δήμος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 732 ΦΟΡΕΣ

Για τα σχέδια του Δήμου και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής για τη δημιουργία ενός νέου γηροκομείου και όχι μόνο, μίλησε χθες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τριάντος.

Στο περιθώριο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο Αντιδήμαρχος έκανε γνωστό ότι κάνοντας μία έρευνα στην ακίνητη περιουσία του ΔΟΠ, ανακάλυψαν αρκετά που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο ΔΟΠ έχει στην ιδιοκτησία του μία έκταση περίπου 11 στρεμμάτων στο Τσαΐρι και προσπαθούν να βρουν τον τρόπο για να χτίσουν ένα καινούργιο γηροκομείο και ένα Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας.

«Αυτά εκλείπουν. Στην ουσία είμαστε μόνο με ένα γηροκομείο, το Χαραλάμπειο. Το ΚΑΦΚΑ που είναι στα Κολύμπια χρειάζεται εξολοκλήρου συντήρηση», είπε ο κ. Τριάντος και συμπλήρωσε ότι θα διερευνήσουν πως μπορούν να βρουν τους πόρους μέσα από προγράμματα.

Ένα δεύτερο κτίριο είναι αυτό που βρίσκεται απέναντι από την Υπηρεσία Πρασίνου, στο παλαιό νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου, ακριβώς στη συμβολή των οδών Αταβύρου και Κανελλοπούλου, το οποίο χρησιμοποιείται για πάρκινγκ, και επίσης ανήκει στον ΔΟΠ.

Αυτό έχει μέσα ένα παλιό κτίριο το οποίο σκέφτονται να το αξιοποιήσουν για βρεφικό σταθμό αφού δεν υπάρχει άλλος στη Ρόδο και, μάλιστα, ένα τμήμα του να είναι για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη προχωρήσει οι σχετικές μελέτες.

Για τα μεγάλα παιδιά έχουν τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, που είναι δύο, ένα στον Άγιο Νικόλαο και ένα στους Αγίους Αποστόλους τα οποία σκέφτονται να τα αναβαθμίσουν, να τα συνενώσουν σε ένα και να τα λειτουργήσουν ως πρωινό και απογευματινό τμήμα. Με αυτό τον τρόπο θεωρούν ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια στις μετακινήσεις ειδικά για τα παιδιά από τα χωριά.

Τέλος, ο κ. Τριάντος δεν παρέλειψε να πει ότι πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικοί με όποιες άλλες δομές δημιουργούνται, να είναι ελκυστικοί και να παρέχουν βοήθεια, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι ενάντια στην ιδιωτική πρωτοβουλία.­

Διαβάστε ακόμη

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου