Στο αυτόφωρο θα δικαστεί 29χρονος τσιγγάνος  για 14 διαρρήξεις στη Ρόδο

Στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου θα δικαστεί αύριο ο 29χρονος Ρομά που κατηγορείται για τη διάπραξη 14 διαρρήξεων και 4 απόπειρες διάρρηξης σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα στην πόλη της Ρόδου!

Ο 29χρονος δράστης ανέπτυξε αυτή του τη … δραστηριότητα σε χρονικό διάστημα μόλις 20 ημερών και κατάφερε να αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας άνω των 68.000 ευρώ!

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και όπως προέκυψε από επισταμένη έρευνα και συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων καθώς και σκιαγράφηση του τρόπου ενέργειας (modus operandi) του δράστη, ο κατηγορούμενος κατά το τελευταίο εικοσαήμερο ακλουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία παραβίαζε συστηματικά κατοικίες στην πόλη της Ρόδου.

Από τη μελέτη της εγκληματικής του δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν συγκεκριμένα τέσσερις απόπειρες παραβίασης και δεκατέσσερις διαρρήξεις  διαμερισμάτων-μονοκατοικιών απ’ όπου αφαίρεσε κατά περίπτωση χρήματα, τιμαλφή-κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Υπολογίζεται ότι η αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων αγγίζει τις 68.550 ευρώ.

Ο συλληφθείς με την ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για διάπραξη κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ο οποίος και τον παρέπεμψε να δικαστεί –σύμφωνα και με το νέο ποινικό κώδικα- στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Ο 29χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για αύριο.