Διεκόπη η δίκη για την αποπλάνηση 4 ανηλίκων

Διεκόπη η δίκη για την αποπλάνηση 4 ανηλίκων

Διεκόπη η δίκη για την αποπλάνηση 4 ανηλίκων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 441 ΦΟΡΕΣ

Για τις 4 Φεβρουαρίου διέκοψε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, την εκδίκαση της υπόθεσης 69χρονου που κατηγορείται για αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών νεότερα των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Η δίκη ξεκίνησε στις 4 Νοεμβρίου 2019 και κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της δίκης είχαν εξεταστεί τέσσερις μάρτυρες κατηγορίας, ωστόσο στη συνέχεια το δικαστήριο διέκοψε αρκετές φορές για να συνεδριάσει και πάλι χθες. Καθώς όμως ούτε και κατά τη χθεσινή ημέρα ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η δίκη διεκόπη για τις 4 Φεβρουαρίου 2020.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, το οποίο παράλληλα αποφάσισε να παύσει οριστικά λόγω παραγραφής η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί στον 69χρονο, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και η οποία φέρεται να είχε τελεστεί το 2001.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν το απόγευμα της 24ης Ιανουαρίου 2014 έγινε καταγγελία στην αστυνομία από τη μητέρα των δύο εκ των τεσσάρων κοριτσιών, σε βάρος του 69χρονου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 69χρονος φέρεται να διέπραξε το αδίκημα που τον βαραίνει, το χρονικό διάστημα από το 1999 έως το 2014.

Πιο συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι το χρονικό διάστημα από το 2008 έως το 2014 ενήργησε ασελγείς πράξεις που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια με την πρώτη ανήλικη κοπέλα η οποία τότε ήταν ηλικίας από 5 έως 11 ετών.
Ο ίδιος το χρονικό διάστημα από το 2010 έως το 2014 κατηγορείται ότι έπραξε το ίδιο με την ανήλικη κοπέλα η οποία τότε είχε ηλικία από 4 έως 8 ετών.

Επίσης κατά το χρονικό διάστημα από το 1999 έως το 2005 ο 69χρονος φέρεται να ενήργησε ασελγείς πράξεις που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια με την ανήλικη κοπέλα η οποία ήταν σε ηλικία από 4 έως 10 ετών.
Τέλος, ο ίδιος κατηγορείται ότι το 2012 έκανε ασελγείς πράξεις που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια σε ανήλικη κοπέλα ηλικίας τότε 8 ετών.

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται.
Συνήγοροι υπεράσπισης είναι οι κ.κ. Μαρία Κρικοπούλου και Κώστας Ασλάνης και πολιτικής αγωγής οι κ.κ. Ιωάννης Χαρίτος και Ιωάννης Μπαλαλής.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο