Αυτόνομος φωτοβολταϊκός σταθμός στην Τήλο

Αυτόνομος φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκαταστάθηκε σε οροφή δημοτικού κτηρίου στην Τήλο.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει τα εξής:
«Μετά την ολοκλήρωση με απόλυτη επιτυχία, του πρώτου ηλιακού σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε ελληνικό νησί, συνέχεια έχουμε με τον δημοτικό φωτισμό.

Ο αυτόνομος φωτοβολταϊκός (Φ/Β) σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που έχει εγκατασταθεί στην οροφή δημοτικού κτηρίου του δήμου Τήλου και με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και μέσα από τη διαδικασία του συμψηφισμού (net metering), η αναμενόμενη παραγωγή του Φ/Β σταθμού καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες δύο ηλεκτρικών οχημάτων, και συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών ηλεκτροφωτισμού του παραλιακού πεζόδρομου «Τάσος Αλιφέρης», αλλά και των ενεργειακών καταναλώσεων του συγκεκριμένου δημοτικού κτηρίου.

Σημερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε πως ο Δήμος μας προχώρησε στην αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού στην πλατεία του Μεγάλου Χωριού. Οι παλιές κολώνες φωτισμού αντικαταστάθηκαν με ενεργειακά αυτόνομα φωτιστικά, μειώνοντας αισθητά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος του Δήμου.

Έτσι μετά τον Δημοτικό Φωτισμό του παραλιακού μετώπου των Λιβαδίων οι ανάγκες του οποίου καλύπτονται εξ ολοκλήρου από την ενέργεια που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά, τώρα και ένα μέρος του δημοτικού φωτισμού του Μεγάλου Χωριού θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από καθαρή ενέργεια».