Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2019» στο Ραδιόφωνο «Λυχνάρι»

Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2019» στο Ραδιόφωνο «Λυχνάρι»

Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2019» στο Ραδιόφωνο «Λυχνάρι»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 387 ΦΟΡΕΣ

Σε μια πολύ όμορφη τελετή στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου «Αβέρωφ» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στις 18/12/19 πραγματοποιήθηκε η απονομή των φετεινών βραβείων “ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ”.

Τα «Βραβεία Οικόπολις» απονέμονται κάθε χρόνο σε φορείς, ομάδες, ερευνητές, επιχειρήσεις, ΜΜΕ, πολίτες με σκοπό να συμβάλλουν στην προβολή και αναγνώριση της έμπρακτης και αυξημένης περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Στην κατηγορία “ΜΜΕ και Ραδιόφωνο” φέτος τιμήθηκε το Ραδιόφωνο “Λυχνάρι” για την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης πολιτών για την προάσπιση του φυσικού δημόσιου χώρου "Αν όχι τώρα, πότε; - Αν όχι εσύ, ποιος; - Υπερασπίσου την ομορφιά!".


Μια πραγματικά πολύπλευρη και διαρκής δράση επιρροής της συνειδητής σχέσης με το περιβάλλον και τον πλανήτη στα τόσα κρίσιμα, σήμερα, θέματα, που το ραδιόφωνο έχει τη δύναμη να μεταδώσει και να πολλαπλασιάσει.

Η εκστρατεία, που αποτελεί μια πιο στοχευμένη και συστηματική προσπάθεια ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο της ευρύτερης στάσης και πολιτικής του Ραδιοφώνου «Λυχνάρι», έφερε και συνέδεσε φορείς και πολίτες, σχολεία και ιδιωτικές πρωτοβουλίες, γειτονιές και περιβαλλοντικούς συλλόγους, ΤΕΕ και τοπική αυτοδιοίκηση με κοινό σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κυρίως ενεργοποίηση των πολιτών-ακροατών στην προάσπιση του δημόσιου χώρου, του φυσικού περιβάλλοντος, της ομορφιάς.

Σε αυτήν την καμπάνια ιδιαίτερη θέση είχε και η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου με αφορμή και τα 30 χρόνια της ανάδειξής της από την UNESCO σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και με έμφαση στα ιδιαίτερα ζητήματά της (φθορά, ηχορύπανση, παραβάσεις κανόνων προστασίας του μνημείου, είσοδος και κυκλοφορία οχημάτων κ.λπ.). Η εκστρατεία, ωστόσο δεν περιορίστηκε στη Ρόδο, έφερε στο προσκήνιο καλές πρακτικές -και κοινά ζητήματα από όλη την Ελλάδα από την Κέρκυρα ως τη Μύκονο, τα νησιά μας αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Εδωσε ιδιαίτερη προσοχή και ραδιοφωνικό χώρο σε πρωτοβουλίες και κινήσεις πολιτών για την προστασία των φυσικών πόρων όπως π.χ. τα ρέματα στις πόλεις, καλές πρακτικές πρόληψης και αποτροπής παραβάσεων και αλλοίωσης του φυσικού τοπίου, ενώ διερεύνησε λύσεις, σύνδεσε πολίτες και φορείς και προέβαλε σχετικές υπηρεσίες π.χ. του Δήμου για την αποκομιδή απορριμμάτων μεγάλου μεγέθους που μολύνουν τα δάση μας.

Το βραβείο για το Ραδιόφωνο “Λυχνάρι” παρέλαβαν ο κ. Παναγιώτης Χριστοφόρου (διευθυντής προγράμματος) και η κα Μαρία Μπακαρή (συνεργάτιδα του σταθμού και ψυχολόγος), συντονιστές της εκστρατείας, από την κ. Βασιλική Γραμματικογιάννη, δημοσιογράφο.

Ο σταθμός μετά από αυτή τη σημαντική βράβευση που αναγνωρίζει τη δύναμη του ραδιοφώνου ως πομπού ευθύνης και συμμετοχής, ενισχύει τη δέσμευσή του να συνεχίσει την κοινωνική και περιβαλλοντική του δράση ακόμα πιο δυναμικά.

Διαβάστε ακόμη

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής