Φώτης Μάγγος: Να δοθεί μάθημα αποφασιστικότητας στην Τουρκία

«Δεν ανησυχούμε από τις υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από τους Λειψούς. Η προκλητικότητα της γειτονικής χώρας έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Η Ελλάδα θα πρέπει να απαντήσει όπως πρέπει».

Αυτό υπογράμμισε μιλώντας χθες στον “Sky Ρόδου” ο δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος με αφορμή τις υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από τους Λειψούς.

«Πρώτη φορά πέταξαν τόσο χαμηλά τα τουρκικά αεροσκάφη. Εμείς δεν ανησυχούμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες αεροπόρους που αναχαίτισαν και εκδίωξαν τα τουρκικά F-16 μέσα σε ενάμιση λεπτό», είπε ο κ. Μάγγος. Ο δήμαρχος Λειψών ξεκαθάρισε πως πανικός στις τάξεις των κατοίκων δεν υπήρξε.

«Είμαστε συνηθισμένοι και προϊδεασμένοι από τη δραστηριότητα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.  Ακούμε για τις παραβιάσεις στις ειδήσεις. Αυτή τη φορά όμως είδαμε τις αερομαχίες με τα μάτια μας. Σε κάποια στιγμή σοκαριστήκαμε από τους χειρισμούς των Τούρκων πιλότων που είχαν βάλει στο στόχαστρο τα μαχητικά τα ελληνικά. Μας δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι θα είχαμε σύγκρουση» είπε ο κ. Μάγγος.

Ο δήμαρχος Λειψών τόνισε ακόμη: «Πάντα δείχναμε υποχωρητικότητα. Αυτό πληρώνουμε τώρα. Πρέπει να δοθεί ένα μάθημα αποφασιστικότητας με κάποιοι τρόπο στην Τουρκία γιατί … ξεσαλώνουν. Προσπαθούν να λυγίσουν τους πολιτικούς και να σύρουν την Ελλάδα σε ένα διάλογο για πράγματα που έχουν λυθεί σε πλαίσια της συνθήκης της Λωζάννης και του Δικαίου της θάλασσας. Να απαντήσουμε ανάλογα με τον τρόπο που μας προκαλούν».