Έκτακτο: Απολύονται οριστικά 62 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΡ

Μια εξαιρετικά δυσάρεστη ημέρα ξημέρωσε σήμερα για την ΔΕΥΑΡ, ανήμερα της κοπής της πρωτοχρονιάτιακης πίτας, καθώς πληροφορίες θέλουν να έχει βγει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία τελεσίδικα απολύονται οι 62 εργαζόμενοι που προέρχονται από τις πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού και Αρχαγγέλου (σ.σ. 58 από την πρώτη και 4 από την δεύτερη).

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει  βαρύ κλίμα στην επιχείρηση κάτι που φάνηκε και στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που γίνεται αυτή την ώρα στο Ροδίνι.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος κ. Βασίλης Μανέττας, η σημερινη μέρα σκιάζεται από την απόφαση αυτή και δεσμεύτηκε ότι η διοίκηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να αρθεί αυτή η αδικία.

Εμφανώς προβληματισμένος ήταν και ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης κ. Γιώργος Υψηλάντης, ο οποίος είπε πως οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται από το 2006 και η αποφαση ήρθε την ώρα που η ΔΕΥΑΡ καλείται να καλύψει παραλήψεις χρόνων.

«Αλήθεια πώς θα τα καταφέρουμε ακρωτηριασμένοι;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Υψηλάντης.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόνενοι αυτοί παρέμεναν στην επιχείρηση με ασφαλιτιστικά μέτρα και δικαστικές αποφάσεις, ενώ αμοίβονταν με διαταγές πληρωμής μέχρι να βγει η αππόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την οποία πάντως δεν έχει πάρει ακόμη η διοίκηση επίσημα στα χέρια της.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες μεθαύριο Κυριακή στις 10:30 π.μ. θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ για μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.