Μ. Ζιώγου: Η κοινότητα της Ρόδου λειτουργεί ως το ΕΚΑΒ της πόλης

Με τις καλύτερες ευχές για τη νέα χρονιά, πραγματοποιήθηκε προχθές το μεσημέρι, σε μια πολύ «ζεστή» ατμόσφαιρα και στο υπέροχο κτήριό της επί της οδού Έρνεστ Μπέβιν, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής κοινότητας Ρόδου.

Παρουσία των μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας,. των Αντδημάρχων κας Τσαμπίκας Κιαχαγιά-Μαλόγλου και των κ.κ. Γιώργου Τριάντου και Γιάννη Καμπούρη αλλά και του πρώην Προέδρου της και νυν περιφερειακού συμβούλου κ. Μίλτου Παγκά, το κλίμα ήταν εορταστικό και διάχυτη η αισιοδοξία για τη νέα χρονιά.

Η Πρόεδρος της κοινότητας, κα Μάνθα Ζιώγου, είπε αυτό που είχε πει από την πρώτη ημέρα, ότι «η κοινότητα της Ρόδου λειτουργεί ως το ΕΚΑΒ της πόλης» και συμπλήρωσε: «Είμαστε πάντα εκεί και τρέχουμε στα προβλήματα της καθημερινότητάς της. Έχουμε άμεση και πολύ καλή συνεργασία με τους Αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες».
Από την πλευρά του ο κ. Τριάντος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχουν μία καλή συνεργασία προς όφελος του πολίτη και προς όφελος αυτών που κλήθηκαν να υπηρετήσουν ο καθένας από το πόστο του ενώ μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου.

Η κα Κιαχαγιά-Μαλόγλου δήλωσε πολύ τυχερή γιατί, όπως είπε, η Πρόεδρος και το Συμβούλιο κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια και έχουν ενεργοποιηθεί από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους ενώ τόνισε ότι ο ρόλος τους είναι καθοριστικός ώστε να μπορούν να δώσουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην πόλη της Ρόδου και σε όλο το νησί.

Ο κ. Καμπούρης είπε προς τα μέλη του Συμβουλίου ότι η κοινότητα είναι ο πρώην Δήμος Ροδίων και είναι ο βραχίονας πάνω στον οποίο πέφτει πρώτα το κύμα των παραπόνων και μετά στο δημοτικό συμβούλιο. Τους είπε ακόμη ότι το έργο τους θα γίνει ευκολότερο μετά την υλοποίηση μίας εφαρμογής που έχουν φτιάξει ως Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία προς το παρόν βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και ακολούθως θα φθάσει και στους ίδιους και τέλος στους πολίτες. Είπε, ακόμη, ότι επιθυμία του Δημάρχου είναι «πρώτα ο πολίτης».

Ειδική αναφορά έκαναν, τέλος, και στους προϊσταμένους των υπηρεσιών και την πολύ καλή συνεργασία που έχουν με την κοινότητα.
Σημειώνεται ότι μηνύματα απέστειλαν ο Υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας και οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Υψηλάντης, κα Μίκα Ιατρίδη και κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.