Η Ελληνική Κυβέρνηση  και το μνημόνιο που  έρχεται στο ποδόσφαιρο…

Οι εξαγγελίες που έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο με αφορμή τα γεγονότα που ακολούθησαν τα της απόφασης σχετικά με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, ασφαλώς και είναι πάρα πολύ σημαντικές.

Στα μάτια των υγιώς ποδοσφαιρόφιλων, απηχούν σαν μια …όαση θα μπορούσαμε να πούμε μέσα στο …μπάχαλο που επικρατεί στην πατρίδα μας και που οδηγεί το ποδόσφαιρό μας στην ολοκληρωτική καταστροφή χωρίς καμία δόση υπερβολής.

Η διάθεση που δείχνει η κυβέρνηση να δώσει γροθιά στο μαχαίρι κάνοντας λόγο ακόμα και για Grexit για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί και κριθεί απαραίτητο, είναι πραγματικά κάτι που  στην παρούσα φάση δείχνει ότι υπάρχει η διάθεση να γίνει ένα …restart και το ποδόσφαιρο να μπει σε υγιείς βάσεις.

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο όλοι εμείς οι ποδοσφαιρόφιλοι στην κυβέρνηση εάν και εφόσον δεν φοβηθεί το πολιτικό κόστος και όλα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα, υλοποιηθούν με πράξεις.

Αν δηλαδή , η κυβέρνηση συνεχίσει στο ίδιο μήκος κύματος αγνοώντας τα συλλαλητήρια, τις «φωνές» και τις όποιες πιέσεις των λεγόμενων «ισχυρών», τότε μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι ο βασιλιάς των σπορ μπορεί να ζήσει καλύτερες ημέρες και στην περιοχή μας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια τεταμένη ατμόσφαιρα που έχει οδηγήσει ουσιαστικά στον διαχωρισμό της χώρας σε βόρειους και νότιους.

Η κυβέρνηση δείχνει διάθεση να …μην υποκύψει και για τον λόγο αυτό έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Όπως διαβάζουμε στα ρεπορτάζ, Ελληνικό κλιμάκιο θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας με σκοπό να υπάρξει η απαιτούμενη συνεργασία και επιτέλους να βρεθούν  λύσεις που θα σταματήσουν τον μαρασμό και την αναξιοπιστία στην οποία έχει περιέλθει στην πατρίδα μας το αγαπημένο μας άθλημα.

Επίκειται μάλιστα και ένα «μνημόνιο συνεργασίας του προέδρου της FIFA με τον πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια να μπει ένα φρένο στον κατήφορο. Θα μπει ουσιαστικά ένα …μνημόνιο στο ποδόσφαιρο και η διαχείριση θα γίνεται από την Ευρώπη. Απ’ ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει άλλη οδός αν θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε μπάλα…

Δραγάτης Δημήτριος