Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Καρπάθου το 2020

Το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του για το 2020 ενέκρινε η επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Καρπάθου.

Κύριος στόχος του νέου προγράμματος, είναι η προσέγγιση των αγορών-στόχων με ποικιλόμορφους τρόπους προβολής, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό και να εδραιωθεί σε αυτές το πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν της Καρπάθου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα λάβουν χώρα μεταξύ άλλων οι εξής δράσεις:
- Συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων τουριστικού μάρκετινγκ, η οποία θα αναλύσει τον τουριστικό προορισμό, δηλαδή την προσφορά, τη ζήτηση, τις τάσεις και την αντίληψη των επισκεπτών, θα προσδιορίσει την τουριστική ταυτότητα του νησιού, θα αναλύσει την επιλεγμένη στρατηγική και θα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε δημόσιες σχέσεις, προωθητικές δράσεις και επικοινωνία.

-Φιλοξενία δημοσιογράφων, bloggers και άλλων επηρεαστών, ώστε μέσα από ταξίδια εξοικείωσης, να βιώσουν την εμπειρία που προσφέρει η Κάρπαθος και να τη μεταδώσουν στο ευρύ κοινό  μέσα από αφιερώματα και άρθρα ή μέσα από νέες συνεργασίες και ταξιδιωτικά πακέτα.

-Υλοποίηση δράσεων για την ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού και άλλων ειδικών μορφών τουρισμού, όπως τα αναρριχητικά πεδία και ο θαλάσσιος τουρισμός

-Ψηφιακό μάρκετινγκ μέσω των social. media και της δημιουργίας νέας τουριστικής ιστοσελίδας σε πολλαπλές γλώσσες όπως Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά.  

-Διαφημιστική προβολή σε διαδικτυακά και έντυπα μέσα, καθώς και εξωτερική προβολή σε μετρό, λεωφορεία και λοιπά σημεία συγκέντρωσης κοινού.

-Δημιουργία φυλλαδίου προορισμού και μετάφρασή του σε 6 γλώσσες, δημιουργία βίντεο με θέμα τις ειδικές μορφές τουρισμού.

-Δράσεις για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως είναι οικοτουρισμός, αγροτουρισμός, τουρισμός περιπέτειας, πολιτιστικός τουρισμός, αρχαιολογικός τουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός, οινοτουρισμός, γαστρονομικός τουρισμός, αθλητικός τουρισμός και εκπαιδευτικός τουρισμός.

Πηγή: tornosnews.gr