Γεωργιανοί στο εδώλιο για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης

Γεωργιανοί στο εδώλιο για απόπειρα  πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης

Γεωργιανοί στο εδώλιο για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 773 ΦΟΡΕΣ

Με την υπόθεση δύο Γεωργιανών ηλικίας 25 και 27 ετών, που κατηγορούνται για την απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος 48χρονου ιδιοκτήτη μπαρ, πριν από έξι χρόνια στο νησί μας, θα ασχοληθεί αύριο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Το επεισόδιο είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2012 και σε βάρος των δύο αλλοδαπών είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για τον 27χρονο απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για τον 25χρονο, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πριν από δύο χρόνια, η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου το οποίο – αν και δεν εμφανίστηκαν οι κατηγορούμενοι- μετέτρεψε τις κατηγορίες σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και επέβαλαν στον 25χρονο ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή και στον 27χρονο συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα (4 έτη για τη σωματική βλάβη και από έξι μήνες φυλάκιση για οπλοφορία και οπλοχρησία).

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το περιστατικό είχε σημειωθεί περίπου στις 4.30 τα ξημερώματα στις 28 Αυγούστου 2012 όταν στο μπαρ του 48χρονου μπήκε άγνωστο άτομο εμφανώς μεθυσμένο και με διάθεση να έρθει σε αντιπαράθεση με τους άλλους θαμώνες του καταστήματος. Ο 48χρονος ιδιοκτήτης του μπαρ ζήτησε από τον άγνωστο άνδρα να φύγει από την επιχείρησή του. Πράγματι ο άνδρας το έπραξε για να επιστρέψει λίγα λεπτά αργότερα συνοδευόμενος από τον 25χρονο και τον 27χρονο από τη Γεωργία. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μόλις ο 27χρονος μπήκε μέσα στο μαγαζί άρπαξε ένα σκαμπό και επιχείρησε να χτυπήσει τον σερβιτόρο, όμως αυτός απέφυγε το χτύπημα. Τότε ο 27χρονος πήρε ένα μπουκάλι και αφού το έσπασε επιτέθηκε στους θαμώνες του, όμως εκείνοι χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα που υπήρχαν στο χώρο κατάφεραν να αμυνθούν.

Παράλληλα ο 25χρονος έβγαλε από την τσέπη του ένα στιλέτο τύπου «πεταλούδα» με λάμα 5,5 εκατοστών και με αυτό επιτέθηκε στον 48χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος καρφώνοντάς το δύο φορές στο λαιμό και στο στομάχι του.
Οι δράστες στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή πεζή. Σε ό,τι αφορά τον 48χρονο μεταφέρθηκε στον νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών αναζητήσεων εντοπίστηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι δυο συλληφθέντες, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.
Επίσης κατασχέθηκε ένα μαχαίρι (τύπου “πεταλούδα”) με λάμα μήκους 5,5 εκατοστών, το οποίο βρέθηκε στο χώρο του περιστατικού.

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου βρέθηκαν για να απολογηθούν, οι δύο άνδρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.
Ειδικότερα ο 25χρονος είχε αναλάβει όλη την ευθύνη και δήλωσε ότι προκλήθηκε από τους υπαλλήλους που εργάζονται σε μπαρ της περιοχής με αποτέλεσμα να συμβεί το επεισόδιο. Από την πλευρά του ο 27χρονος είχε δηλώσει πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και πως ενεπλάκη χωρίς να έχει καμία ευθύνη για αυτό.
Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Σημειώνεται πως στην υπόθεση είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής ο 48χρονος ιδιοκτήτης μπαρ διά του δικηγόρου κ. Στέλιου Αλεξανδρή.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών