Προτάσεις του δήμου Κάσου  για τα αεροπορικά δρομολόγια

Διαγωνισμό για τις άγονες αεροπορικές γραμμές προκηρύσσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οπού αναμένεται να οριστεί ελάχιστη συχνότητα εκτέλεσης πτήσεων για αυτές τις γραμμές αλλά και τις μέγιστες τιμές του ναύλου ανάλογα με την περίοδο εκτέλεσης του δρομολογίου.

Αίτημα για μερική τροποποίηση της προκήρυξης διαγωνισμών ανάθεσης εξυπηρέτησης άγονων αεροπορικών γραμμών περιόδου  1/10/2020 έως και 30/09/2024  κατέθεσε  ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος  με  επιστολή του  στον υπουργό Υποδομών και  Μεταφορών  κ. Κωσταντίνο Καραμανλή ζητώντάς του να μεριμνήσει για την τροποποίηση της προκήρυξης με πρώτο στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση  των κατοίκων  του νησιού. 

Η επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα:

«Εν’ όψει  της έκδοσης της προκήρυξης των διαγωνισμών για τις άγονες αεροπορικές γραμμές οι οποίες θα ανατεθούν από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, λαμβάνοντας υπ’όψιν  τις ανάγκες εξυπηρέτησής των δημοτών και των κατοίκων του νησιού μας  για την άμεση πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας  νοσοκομεία και γενικότερα σε δημόσιες υπηρεσίες  αλλά και για την  τουριστική  ανάπτυξη του  Δήμου μας, παρακαλούμε  όπως  μεριμνήσετε:

α) για  την   απευθείας σύνδεση  Αθήνας - Καρπάθου-Κάσου  και αντίστροφα,       
β) για την επιμήκυνση του δρομολογίου Ρόδου-Καρπάθου-Κάσου μέχρι το Ηράκλειο  Κρήτης  και επιστροφή.
και γ) την επανεξέταση  στις τιμές των εισιτηρίων όπου ιδιαίτερα  κατά τη θερινή περίοδο είναι απαγορευτικές.

Είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεστε την αναγκαιότητα σύνδεσης των ακριτών μας με τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα καθώς και την υποχρέωση που έχουμε ως Δημοτική  Αρχή  για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησής τους,  είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση».